Cégvilág

Ekkora bónuszt kapnak a Tesco-dolgozók

A bónusz értéke bruttó 80 ezer forint, amelyet a kollégák a májusi fizetésükkel, június elején kapnak meg

A Tesco szerdán bejelentette, hogy ismét Köszönöm bónusszal ismeri el munkatársai kiemelkedő tavalyi teljesítményét.

Az áruházlánc szerdán arról tájékoztatta az áruházaiban, logisztikai központjaiban és a Tesco Online szolgáltatás területén dolgozó mintegy tízezer munkatársát, hogy hősies helytállásukat a tavalyi, soha nem látott nehézségeket hozó évben Köszönöm bónusszal ismeri el.

A bónusz értéke bruttó 80 ezer forint, amelyet a kollégák a májusi fizetésükkel, június elején kapnak meg.

A Tesco a tavalyi év folyamán ezenkívül három alkalommal 40-40 ezer forintos elismerő bónusszal is honorálta a frontvonalban dolgozó kollégái munkáját.

Fotó: Faludi Imre / MTI

Az ilyen és ehhez hasonló elismerések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy fennmaradjon a jó viszony az áruházlánc és a szakszervezetek között. Igaz, a korábbi évek zajos bérvitái után legutóbb is gyorsan egyezségre jutottak a felek. Pálinkás Zsolt, a magyarországi Tesco vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban erre a témára is kitérve úgy fogalmazott, hogy: már nem számháború zajlik, hanem párbeszéd az érdekképviseleti vezetőkkel.

Bevonjuk őket, hogy értsék, lássák, mit csinálunk. Jóval az felett, átlagosan 5,5 százalékkal emeltük a béreket, és csak a kiegészítő juttatási csomagunk értéke négymilliárd forint. Emellett háromszor adtunk jutalmat a járványidőszak alatt, hogy megköszönjük kollégáink kitartását

– húzta alá a vezérigazgató.

Nagyobb mozgásteret kapott a Tesco

A növekedésre és a vásárlói élményre koncentrál a magyarországi Tesco, amelynek az eddiginél nagyobb önállóságot adott a régiós szintű struktúraváltás – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pálinkás Zsolt vezérigazgató, aki kitért a vásárlók számának korlátozására és az online szolgáltatásokkal kapcsolatos tervekre is.

 

cafetéria érdekképviselet bónusz Tesco Köszönöm bónusz
Kapcsolódó cikkek