Cégvilág

Története legátfogóbb fejlesztése előtt a Gebrüder Weiss

A Gebrüder Weiss a gazdasági visszaesés nyertese a logisztika területén. Több milliárd forint értékben fejleszti hazai infrastruktúráját.

Átalakítja szervezetét és megkezdi történetének legátfogóbb fejlesztését a Gebrüder Weiss Kft. (GW). A harminc éve alapított vállalat június elején Zalaegerszegen és Pécsett is elindítja működését két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyen.

Ezzel a GW hat egyenrangú, önálló vezetéssel és döntési jogkörrel felruházott térségre osztja magyarországi hálózatát, és megteremti az egy kézben lévő országos lefedettséget

– jelentette be Varga Bálint ügyvezető igazgató. Az átalakítás részeként az év végén még Hajdúdorogon működő telephely Polgáron kap a korábbinál háromszor nagyobb területen korszerű feltételeket. Vecsésen, Biatorbágyon, Mosonmagyaróváron változatlan a kiszolgálás. Varga Bálint arról is beszélt, hogy

a vállalat Magyarországon állítja fel első nulla kibocsátású, városi logisztikai feladatokra optimalizált teherautó-flottáját.

Az első tucatnyi elektromos meghajtású furgon a jövő év elején Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában szállít majd házhoz.

Fotó: Gebrüder Weiss

Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője a magyarországi fejlesztéseket ismertetve elmondta, hogy a cég

Győrben 2 milliárdos beruházással saját tulajdonú logisztikai raktár építését határozta el, Dunaharasztiban pedig 10 milliárd forintból hamarosan kezdődik egy újabb csarnok és irodakomplexum építése a meglévő raktáregyüttes mellé.

Rámutatott: az új telephelyek és az induló beruházások a társaság történetének legátfogóbb fejlesztési programját jelentik. A GW fennállása óta csaknem 10 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásaira.

A GW Kft. értékesítési árbevétele 2020-ban meghaladta a 22,1 milliárd forintot, ez egy év alatt 10 százalékos növekedés.

Tavalyi eredménye több mint egymilliárd forint volt, csaknem a duplája a 2019-es, mintegy félmilliárdnak, és körülbelül az ötszöröse a tíz évvel ezelőtti 228 milliónak. A nyereséget a cég a foglalkoztatotti létszám 15 százalékos növelése és a működési költségek jelentős csökkentése mellett érte el. Thomas Schauer ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a GW a gazdasági visszaesés nyertese a logisztika területén. A küldemények száma 2019-hez képest 12 százalékos növekedéssel elérte az 1,3 milliót, ezen belül a házhozszállítási üzletág 80 százalékos bővülést produkált. A háztartási disztribúció 230 ezer küldeményével a cég a 31,5 kilogrammnál nagyobb tömegű termékek terítési piacának vezetőjévé vált.

logisztika beruházás Magyarország Gebrüder Weiss GW telephely fejlesztés raktár házhozszállítási üzletág
Kapcsolódó cikkek