Fotó: Peopleimages

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ismét eljön az az időszak amikor a pénz elkezdi keresni a helyét, hiszen a befektetési lehetőségek túlnyomó többsége nem képes az (ilyen) inflációt is legyűrő reálhozamot produkálni.

Más szóval jön az ingatlanbefektetés reneszánsza! 

Hiszen az ingatlan azon kevés instrumentumok közé tartozik, amelyre inflációs fedezeti eszközként lehet tekinteni. Ugyanis a lakások és házak ára az inflációval együtt emelkedni, persze nem egy időben, és nem azonos ciklusokban, de elemelkedik. Sőt az áremelkedés bár kis csúszással érkezik, viszont rendszerint nagyobb mértékű szokott lenni mint azt a pénz romlása indokolná, és ez a befektetőknek igencsak jó hír. Persze nem mindegy, hogy hol és melyik ingatlant választjuk, ebben segít a Four Generations Property SE kifejezetten a befektetési célok megvalósítását elősegítő szolgáltatása.

De mi is ez a szolgáltatás pontosan?

A rövid válasz az, hogy a cég az eddigi gyakorlattól eltérő módon közelíti meg az ingatlanbefektetés témakörét, és azt mondja, ne olyan ingatlanokat vásároljunk, amelyek azonnal birtokba vehetők. Mert úgy lehetőségünk nyílik, hogy 40%-kal alacsonyabb, fél áron, vagy akár 60%-kal alacsonyabb áron jussunk ingatlanhoz.

Fotó: HAKINMHAN

Mi az ára ennek az elsőre hihetetlen mértékű kedvezménynek?

Ilyen jelentősé árelőnnyel úgy lehetséges ingatlanhoz jutni, hogy belépünk az úgynevezett életjáradékos ingatlanok piacára. Fontos tudni, hogy az életjáradéki szerződés nem egyenlő a tartási (köznapi nevén eltartási) szerződéssel. Az életjáradék esetében a befektetőnek nincs gondozási kötelezettsége, mert azt egy előre meghatározott egyszeri vagy rendszeres összeg kifizetésével kiváltja. Így egy teljesen tisztán üzleti megállapodás jön létre mindkét fél számára.

Az ilyen, életjáradékos ingatlanokban olyan idős emberek élnek, akik a befektetőknek adott (már említett), 40, 50, 60%-os árengedményért mindössze a lakhatásuk fenntartását kötik ki a szerződésben. Ez több, más esetekben nem tapasztalt előnnyel jár a befektetők számára.

A kulcsszó az árelőny. Mivel az ingatlan piaci értéknek csupán töredékét kell kifizetnünk, nem kell aggódnunk az esetleges átmeneti árcsökkenések és árbuborék miatt, hiszen a tőkét érintő veszteség lehetősége közel nullára csökken.

Továbbá mivel a piaci árnak hozzávetőleg a felét, esetleg még ennél is alacsonyabb összeget kell befektetnünk, a megtérülési idő is ilyen mértékben csökken: ez akár feleannyi vagy még alacsonyabb időtartam is lehet, mint a hagyományos, kiadási célú hasznosításnál.

De tekinthetünk úgy is erre a jelentős árkedvezményre, mintha előre megkapnánk 10, 12, 15 évre járó bérleti díjat - méghozzá egy összegben. Így ezeknél az ingatlanoknál a hasznosítási, kiadási kényszert és az ezekben rejlő buktatókat bizony hosszú időre el lehet felejteni. Sőt, komoly lehetőségek rejlenek a módozatban az adóoptimalizálás témakörében, a jelentős illetékkedvezményről már nem is szólva.

Azoknak, akik élni szeretnének ezzel az innovatív lehetőséggel, a legjobb ha a Four Generations Property SE kifejezetten erre a célra kidolgozott szolgáltatását veszik igénybe. Ők ugyanis egy kockázatredukálás mellett nyújtják az ügyfeleknek kiemelt profitrealizálás lehetőségét. További előny, hogy a tőkeigény jóval alacsonyabb, mint a hagyományos esetekben és akár 80%-os likviditási mutatót is elérhetünk a konstrukciótól függően.