BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A modernizálás felé tolja a Ganzt a növekvő rendelésszám

A Roszatom gépgyártó divíziója 20 millió euróval segítette a budapesti gyártást.

A növekvő rendelésállomány indokolja a Ganz Engineering és Energetika Gépgyártó Kft. gépparkjának modernizálását,

erre a célra 2020–2021-ben 3 millió, 2022–2023-ban pedig 8 millió eurót szánnak saját forrásból, de pályázati lehetőséggel is élni szeretnének

– közölte Oleg Russzkih ügyvezető. A Roszatom százszázalékos tulajdonában lévő, budapesti székhelyű társaság fő profilja atomerőművi nagy teljesítményű szivattyúk és vízi erőművi kis teljesítményű turbinák gyártása, itt végzik az üzemi próbát, illetve gondoskodnak a szállításról.

Illusztráció
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A Ganz EEG 2,4 milliárd forintos árbevételéből 2,1 milliárd exportból származott 2019-ben, az adózás előtti eredmény pedig 979 milliós veszteségről árulkodott.

Mivel a helyzet 2020-ban sem javult a pandémia miatt, az Atomenergomash, a Roszatom gépgyártó divíziója 20 millió euróval segítette a budapesti gyártást 2018–2020 között vállalaton belüli finanszírozással, amit majd vissza kell fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.