A Mol és a magyar állam Mol-Új Európa Alapítványának kuratóriumi elnöke Miklósa Erika operaénekesnő, a tagok között van Molnár-Bánffy kommunikációs szakember, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Bacsa György, a Mol-csoport stratégiai ügyvezető igazgatója és Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója, míg a felügyelő bizottság elnöke Kemény Dénes, a magyar vízilabdaválogatott egykori szövetségi kapitánya – beszélt a személyi összetételről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.  

Fotó: MTI/Balogh Zoltn

A Népszava szemléje szerint az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy „az alapítványba nem lehet belekötni”. Kiemelte, hogy az alapítvány elnökeinek kiválasztásakor a szakmai kiválóságot tartották szem előtt. 

Az Alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen az alapítók által rendelt azaz a Mol-részvények hozamát használja fel
– magyarázta.

Hernádi Zsolt azt várja az alapítványtól, hogy azt, amit a Mol képvisel Közép-Európában, azt hosszan támogassa, és „értékrendet” képviselve használják a 10 százalékos részvények hozamát.