A Concours Mondial de Bruxelles a világ legnagyobb presztízsű borversenye. A vörösborok kategóriában, mintegy 7,5 ezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta a legmagasabb pontszámot az eseményen, ezzel elnyerte az aranymedál-díjat (Grand Gold Medal Revelation Red Wine).

Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A Borbirtok közleménye szerint a világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat, emellett hasonló presztízsű nemzetközi borversenyen sem érte el nyílt kategóriában magyar vörösbor a legmagasabb kiosztott értékelési pontszámot.

A közlemény szerint az idei CMB-n 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de a megmérettetés végeredménye

 azt mutatja, hogy a világ legjobb vörösbora magyar lett

 - emelték ki. 

Mint írták, a CMB elsődleges célja, hogy objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. 

A villányi, magyar tulajdonú, hat céget tömörítő, 85 hektáron gazdálkodó, évi 550-600 ezer palackot forgalmazó Jammertal Borbirtok közölte, hogy a pandémiát követően fellendülésre számítanak, egyúttal számolnak a tudatos fizetőképes vásárlói réteg szélesedésével,

céljuk a német nyelvterületű és skandináv piacokra való belépés is.

Fotó: Jammertal Borbirtok 

A családi holding részeként a borok előállításával foglalkozó Wunderlich Borászati Kft. tervei között szerepel a termelőegységek teljes körű klimatizálása, emellett innovatív borkészítési technológiákba fektetnek be, s jól képzett, elhivatott borászati szakemberek felvételét tervezik a jövőben. 

A Wunderlich Borászati Kft. 2020-ban 304 millió forintos nettó árbevétel mellett 1,91 millió forint adózott eredményt ért el, a társaság bevétele 2019-ben 334 millió forint volt 1,6 millió forintos profit mellett.