A teljes negyedéves bevétel az előző évhez képest 4 százalékkal, 9,7 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 6 százalékkal, 7,4 milliárd dollárra emelkedtek. A felhős és telepített új licencértékesítés 8 százalékkal, 813 millió dollárra csökkent.

Fotó:  Aleksander Kalka / NurPhoto / AFP

Az első negyedéves GAAP szerinti működési eredmény 7 százalékkal, 3,4 milliárd dollárra nőtt, a GAAP szerinti működési árrés pedig 35 százalék volt.

A nem GAAP szerinti működési eredmény 4 százalékkal, 4,3 milliárd dollárra emelkedett, a nem GAAP szerinti működési árrés pedig 45 százalék volt. A GAAP szerinti nettó nyereség 9 százalékkal, 2,5 milliárd dollárra, a GAAP szerinti részvényenkénti nyereség pedig 19 százalékkal, 0,86 dollárra nőtt. A nem GAAP szerinti nettó nyereség 2 százalékkal, 2,9 milliárd dollárra, az egy részvényre jutó nem GAAP szerinti eredmény pedig 11 százalékkal, 1,03 dollárra emelkedett.

Safra Catz, Oracle-CEO kiemelte: 

Az Oracle két új felhőüzletága, az IaaS és a SaaS (infrastruktúra- illetve szoftverszolgáltatások) már a teljes bevételünk több mint 25 százalékát teszik ki, éves szinten 10 milliárd dollár nagyságban. Az IaaS és a SaaS együttvéve az Oracle leggyorsabban növekvő és legnagyobb haszonkulccsal rendelkező új üzletágai.

Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatója pedig felhívta a figyelmet egy nemrégiben megjelent Cloud Wars cikkre  (Oracle Leapfrogs Google in Major Cloud Ranking), amely egy hamarosan megjelenő Gartner-jelentést foglal össze a vezető, felhő-infrastruktúrával foglalkozó vállalatokról.