Budapest szinte teljes területén rendelhetünk már nem vényköteles gyógyszereket házhoz a Wolt applikációján keresztül. Egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel, hiszen a pandémiás időszak megtanított minket arra, hogy betegen, fertőzéssel küzdve jobb otthon maradni, kerülni a személyes kontaktusokat.

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto

 A házhoz szállítás esetén pedig akár az érintésmentes kézbesítést is választhatjuk. A biztonságra való törekvést igazolja, hogy a leginkább keresett termékek éppen a járványhelyzettel függnek össze: 

FFP2-es szájmaszkokból és antigén tesztekből rendelnek a legtöbbet.

A leggyakrabban vásárolt termékek közé tartozik ugyanakkor a terhességi teszt is. A gyógyszerek közül a megfázás kezelésére alkalmasakat vásárolják leginkább a Wolt applikációját használók, de keresettek a fájdalomcsillapítók és az immunerősítő vitaminkészítmények is.

Sabjányi László, a Wolt ügyvezető igazgatója szerint a nem vényköteles gyógyszerek kiszállítása

nem helyettesíti a patikai szaktanácsadást, de egy jó alternatívát jelent olyan helyzetekre, amikor az ember beteg, kerülné a tömeget, sorban állást, vagy sürgősen van szüksége recept nélkül elérhető gyógyszerre.

A Wolt az applikációi használóinak egész októberben ingyenes kiszállítást biztosít, ha a kínálatukban szerepelő patikákból rendelnek.