Lépett a Google a csökkenő munkavállalói elégedettlenség miatt – írja a Business Insider. A technológiai óriáscég minden dolgozójának 1600 dolláros bónuszt ajánlott fel, azt követően, hogy az eredetileg 2022. január 10-re kitűzött dátumot, amikor is az alkalmazottak visszatérhetnek az irodába, a koronavírus terjedésének újbóli erősödése miatt elhalasztották az Egyesült Államokban, Európában, Afrikában és a Közel-Keleten is. Bár az USA-ban, akik eddig vissza szerettek volna térni az irodába, azok ezt megtehették. A Google jövő év végéig vizsgálja felül döntését, és határoz majd az adott körülményekhez igazodva.

Fotó: TAYFUN COSKUN / AFP

A pandémia a Google mellett az olyan nagy technológiai vállalatokat sem kíméli, mint az Amazon, a Facebook, vagy a Microsoft. Ez pedig arra készteti a cégeket, hogy bónuszokkal segítsék munkavállalóikat a home office-ban végzendő munka minél hatékonyabbá tételében, de azért is fontos, hogy ezzel ösztönözzék a dolgozókat a cégnél maradásra.

Veszített a Google, fizetnie kell

Jogerőre emelkedett a 2,42 milliárd eurós bírság.

Év elején kiszivárgott egy felső felmérés, amely azt mutatja, hogy a Google-nél hanyatlóban van az általános jólét. Sundar Pichai vezérigazgató ezért egy sor kedvezménnyel igyekezett a dolgozók kedvében járni, extra szabadnapok, egy a vállalat által finanszírozott nyaralás, és 500 dollár pluszpénz formájában.

A mostani 1600 dolláros bónuszt világszerte megkapja a vállalat összes alkalmazottja, beleértve a gyakornokokat is. A Google szóvivője nem árulta el, hogy összesen mekkora kiadást jelent ez a cégnek.

A technológiai óriás most jövő évig vár, hogy felmérje, mikor nyíljanak meg újra a helyszínek, és a helyi körülmények is beleszólnak majd a döntéshozatalba. A Google amerikai dolgozói, akik az irodában szeretnének dolgozni, megtehették ezt.

A Google a Z generáció kedvenc márkája

A top ötven legnépszerűbb között mindössze három luxusbrand található.