Újabb jelentős nemzetközi pályázaton szerepelt sikeresen a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A hazai tulajdonú vállalat a spanyol ACCIONA Energía részére gyártott le két 50 és egy 25 MVA teljesítményű transzformátort, több mint kétmillió euró értékben. A Ganz idén májusban nyerte meg a megújuló energia területén ismert óriáscég által meghirdetett nyilvános tendert. A három transzformátort a sikeres novemberi átadási teszteket követően, várhatóan 2022 márciusában szállítja le a magyar cég.

Fotó: Ganz

Három speciális transzformátort gyártott és szállít le a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. a megújuló energiával foglalkozó spanyol óriásvállalat, az ACCIONA Energía számára, előreláthatóan 2022 márciusában.

A több mint kétmillió euró értékű megrendelés keretében a hazai cég két darab 50 MVA, valamint egy darab 25 MVA teljesítményű, 220/30 kV-os, ásványi olaj hűtésű transzformátort szállít le. A két vállalat 2021 májusában kötött szerződést.

Az ACCIONA Energía a világ egyik legnagyobb, megújuló energiával foglalkozó társasága, amely 16 országban összesen 11 gigawatt (GW) megújuló energiakapacitással rendelkezik. A 2021 júliusától a spanyol tőzsdén jegyzett vállalat egy fotovoltaikus erőmű kialakítását tervezi a Badajoz tartományban található Almendralejo közelében – a társaság ehhez írta ki a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. által megnyert pályázatot a három transzformátor legyártására.

Fotó: Ganz

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. számára kiemelt jelentőségű a projekt, hiszen a hazai vállalat célja a nemzetközi, azon belül is főként az európai piaci pozíciójának megerősítése. A magyar nehézgépgyártó társaság a spanyol ACCIONA Energía és a dán Fjernvarme Fyn vállalatokon kívül román, belga, svéd, francia, német, ír és szaúd-arábiai megrendelők részére is folyamatosan gyárt, valamint sikeresen exportált egyedi berendezéseket az elmúlt időszakban.