Az első újévi – december 30-tól januárt 5-ig tartó – mozihéten a Pókember: Nincs hazaút című alkotás vonzotta a legtöbb érdeklődőt, a 72,3 ezer látogató 130,3 millió forintot hozott a konyhára – derült ki a Filmforgalmazók Egyesülete adataiból. 

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Az InterCom által forgalmazott amerikai sci-fi akciófilmet december 16-án mutatták be, azóta összesen 472,8 ezer ember volt rá kíváncsi, együttesen 833,1 millió forintot hagyva a hazai filmszínházak pénztáraiban.

A hét tíz legnézettebb filmje közül nyolcnak is masszívan visszaesett a nézettsége, a fennmaradó kettőnek – a Családi testcsere és a Hajtóvadászat című filmnek – pedig csak azért nem, mert most volt a premierjük. Ez azonban nem meglepő fejlemény, az újév első napjaiban trendszerű a visszaesés.   

A heti toplistán a Mátrix: Feltámadások a képzeletbeli dobogó második fokát csípte meg: 23,2 ezer nézővel, ami 42,3 milliós forgalmat generált. A Clifford, a nagy piros kutya futott be a harmadik helyre, a családi animációs filmre 25,8 ezer ember volt kíváncsi, 39,8 millió forintot hagyva a pénztárakban. 

A top 10-ben két magyar filmet találunk: a november 25-én bemutatott Nagykarácsony a hetedik, az El a kezekkel a Papámtól! pedig a tizedik. Az előbbit összesen már 123 ezren nézték meg, az utóbbit 31,7 ezren, ez pedig 199,5, illetve 49,3 millió forint bevételt jelent.