Partneri megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Synlab Hungary Kft., amelynek keretében újabb egy éven keresztül szorosan együttműködnek azért, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a magyar olimpikonok a hazai és nemzetközi versenyeken. 

Lévai Richárd, a Synlab ügyvezetője és Vékássy Bálint, a MOB főtitkára

A Synlab több mint 5000 féle paramétert tud vizsgálni az emberi testből a legmodernebb labortechnológiának köszönhetően. 

A sportdiagnosztikai szakemberek, illetve speciális laborvizsgálatok jóvoltából a tokiói nyári olimpiai játékokra több mint 70 magyar sportoló és 14 szövetség vezetői részére adott a Synlab a felkészülést és a csúcsteljesítményt befolyásoló, hasznos visszajelzést, illetve szakmai tanácsot.

Ma már nélkülözhetetlen eleme a sportolók hatékony felkészülésének a sportdiagnosztika, legyen szó nyári vagy téli olimpiáról. A Synlab tapasztalata és a laborjai által biztosított csúcstechnológia nagyban elősegíti az edzők szakmai fejlődését és az olimpikonok rendszeres mérését. Példa nélküli csapatmunka zajlik a háttérben a magyar sportsikerek érdekében

 – hangsúlyozta Fábián László, a MOB sportigazgatója.

Az együttműködés keretében a Synlab lett a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttudományi partnere is. Synlab Akadémia néven olyan képzési programok indulnak el idén februártól, amelyben nemzetközileg is elismert orvosok, biológusok, és labordiagnosztikai szakemberek ismertetik a legújabb sportdiagnosztikai trendeket és lehetőségeket edzőknek, illetve a sportolók felkészítésében segédkező dietetikusoknak, sporttudományi szakembereknek.

Szeretnénk, ha a sportdiagnosztikai tudásunk és tapasztalatunk beépülne a hazai élsportba, s minél több elit edző és olimpikon nyitott lenne az újdonságokra, mert a jövő versenyeit azok nyerik meg, akik felkészülését a legújabb innovációk segítik.

– mondta Lévai Richárd, a SYNLAB Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A MOB, a Magyar Edzők Társasága és a Synlab együttműködésének köszönhetően mintegy félszáz edző díjmentesen vehet majd részt a Synlab Akadémia képzésein.