Sem ukrán, sem orosz kitettséggel, érintettséggel nem rendelkezik a MagNet Bank, amely alapítása óta magyar magántulajdonban van, 25 éve nyereségesen működik a hazai piacon, mára több mint 50 ezer ügyfelet szolgál ki, és a magyar bankrendszerben úttörő módon – a fenntarthatóság elveire alapozva – közösségi pénzintézetként működik – közölte a VG érdeklődésére a MagNet Bank.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

2021. októberében a Sopron Bank Burgenland anyavállalata, a Hypo-Bank Burgenland AG és a MagNet Magyar Közösségi Bank között megállapodás született a Sopron Bank Burgenland Zrt. felvásárlására és 2022. február 7-én a Magyar Nemzeti Bank engedélyének megérkeztével a Sopron Bank Zrt. a MagNet Bank Zrt. 100 százalékos leányvállalatává vált. A Sopron Bank ugyancsak stabil működéssel szolgálja ki ügyfeleit, ukrán és orosz kitettséggel nem rendelkezik.

Tíz bank válaszolt, biztonságban pihen-e náluk az ügyfelek pénze a háború árnyékában – az öné köztük van?

Bár a Sberbank végelszámolását követően némileg növekedett a többi magyarországi bank ügyfeleinek aggodalma, erre nincs ok, a hitelintézetek és a Magyar Nemzeti Bank VG-nek küldött reakciói alapján rendkívül stabil és megbízható a hazai piac.