Speciális toborzási programot jelentett be az SAP, hogy az Ukrajnából érkező menekülteknek a globális irodahálózatán keresztül álláslehetőséget biztosítson.

A program részeként az SAP külön erre a célra indított egy online felületet, ahol az Ukrajnából érkező menekülteknek hirdet szabad álláshelyeket.

Az oldalon az érdeklődők nemcsak tájékoztatást és választ kaphatnak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, hanem lehetőség van arra is, hogy gyorsított eljárásban pályázzanak.

Ezt adott esetben a végzettséget és a referenciákat igazoló dokumentumok hiányában is megtehetik.

A jelentkezők a szoftverfejlesztés, az értékesítés, a tanácsadás, valamint az operációt támogató funkciók – például a HR és a pénzügy – területén kaphatnak lehetőséget. A németországi állásoknál részmunkaidős, illetve határozott időtartamú szerződéses munkaviszony is választható. 

A háború miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerülő ukrán alkalmazottak a felkínált állás mellett a beilleszkedést segítő anyanyelvi mentorálást, egészségügyi és lelki segélynyújtást, nyelvoktatást, és szükség esetén gyermekgondozási támogatást is kaphatnak, országonként változóan.

Bizonyos esetekben munkabér-előleg is kérhető. 

Az ukrán háború a régió minden SAP tagvállalatának dolgozóját megérintette. Ahogy a pandémia esetében is, a mostani humanitárius válságban is rendszerszintű megoldást igyekszik kínálni a vállalat

– mondta el Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat saját fejlesztésű szoftvereket is felajánlott humanitárius szervezeteknek, hiszen az SAP megoldásai a menekültek regisztrálásában, az önkéntes erők koordinálásában és a segélyek beszerzésében is segítséget nyújthatnak.