Az autóipar és a mobilitás jövőjével kapcsolatban szervezett kétnapos szakmai konferencián tucatnyi német és magyar egyetemistát látott vendégül a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerével, az Audi Hungaria Zrt.-vel, szorosabbra fűzve ezzel a német–magyar partnerkapcsolatokat.

A kétnapos szakmai program során a fiatalok betekintést nyertek a műszaki tudományok terén élen járó győri egyetem és a világ egyik legnagyobb autógyártójának közös kutatásaiba. Az Audi győri gyárának látogatása során megismerkedtek a legmodernebb járműipari gyakorlatokkal is – közölte az egyetem. A Széchenyi István Egyetemen számos német–magyar együttműködés és kutatási projekt valósul meg, ami abból is adódik, hogy a győri intézmény szoros, több mint tíz évre visszanyúló partnerkapcsolatban áll Magyarország egyik legnagyobb vállalatával, az Audi Hungariával.

Győr, 2019. június 25.A győri Széchenyi István Egyetem 14 milliárd 250 millió forintos állami támogatásból megvalósult Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) főépülete az avatás napján, 2019. június 25-én.MTI/Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Már zajlanak a tárgyalások arról, hogy az egyesült államokbeli University of Rhode Islanddel közösen kialakított amerikai–magyar MBA-programhoz hasonlóan német–magyar oklevelet nyújtó képzést is indítson a Széchenyi István Egyetem.

A Széchenyi-egyetem mintegy 13 ezer hallgatójával Magyarország 65 felsőoktatási intézménye közül a hetedik legnagyobb, az intézmény négy oktatási és kutatási központtal rendelkezik, Győrben, Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten.