szombati bejegyzésében visszavonta a leépítésről szóló kijelentését és azt írta, hogy a vállalat létszáma növekedni fog - írta meg a Business Insider. Ezt annyival árnyalta, hogy a fizetett álláshelyek száma nem fog drasztikusan változni.

Fotó: AFP

A bejegyzés válaszként érkezett egy másik tweet-re, amiben egy felhasználó azt írta, hogy a következő 12 hónapban nőni fog a céges létszám. Musk erre reagálta, hogy a Telsa alkalmazottainak teljes száma bővülni fog. Arról nem tudni, hogy a világ leggazdagabb embere belső átalakítást tervez, vagy új dolgozókat akar-e toborozni.

Musk még pénteken arról küldött e-mailt a vállalat vezetőségének, hogy nagyon rossz érzései vannak a gazdasággal kapcsolatban, ezért a fizetett dolgozók 10 százalékát el kell küldeniük.

Elon Musknak nagyon rossz előérzete van: elbocsátásokra készül a Tesla

Először csak mindenkit visszaparancsolt az irodába Elon Musk, ám úgy tűnik, a munkások toborzása is szünetel és elbocsátások is jönnek a Teslánál.

Szombaton már azt lehetett olvasni a Twitteren, hogy az autógyártónál emelkedni fog az órabéres alkalmazottak létszáma. Musk hozzátette, hogy az intézkedés nem érinti azokat, akik az autók, akkumulátorok vagy napelemek építésén dolgoznak.

Két nappal ez előtt Musk egy másik levelében arra szólította fel az irodai dolgozóit, hogy térjenek vissza a home office-ból. Ebben a levélben a milliárdos közölte, hogy kirúgja azokat, akik nem hajlandók az irodákban dolgozni.