Augusztustól a Netflix aktiválja az „otthonhozzáadás” funkciót az argentin, a dominikai, a salvadori, a guatemalai és a hondurasi felhasználók fiókjaiban – írta meg a Variety. Ez azt jelenti, hogy ha valaki az alapértelmezettől eltérő háztartásból szeretne belépni egy Netflix-fiókba, akkor annak extra díjat kell fizetnie. Természetesen az extra díj alacsonyabb lesz, mint a hagyományos előfizetési összeg. A cég márciusban már elindított egy hasonló funkciót Chilében, Costa Ricában és Peruban. Ezekben az országokban az ügyfelek pluszhavidíjat fizethetnek azért, hogy a háztartásukon kívüli egyének használhassák a fiókjukat.

A Netflix becslései szerint világszerte nagyjából százmillió olyan felhasználójuk van, aki a szolgáltatási feltételeik megszegésével megosztja a bejelentkezési adatait más felhasználókkal. Közülük több mint 30 millióan az Egyesült Államokban és Kanadában vannak.

A háztartások közötti, széles körben elterjedt fiókmegosztás aláássa a szolgáltatásunkba történő hosszú távú beruházási és fejlesztési képességünket

– írta egy bejegyzésben Chengyi Long, a Netflix termékinnovációs igazgatója. Ebben a bejegyzésben jelentette be a jelszómegosztás elleni intézkedések kiterjesztését.

Tarthatatlan a helyzet: újragondolhatja működési modelljét a Netflix

A konkurencia akár le is körözheti a piacvezető streamingszolgáltatót, ha a Netflix nem alakítja át gyökeresen a működési modelljét.

Az öt új piacon a Netflix-tagok további beregisztrálható otthonokért fizethetnek az alkalmazásban, ahol mások is hozzáférhetnek a streamingszolgáltatáshoz. Ennek havidíja 219 peso lesz otthononként Argentínában, a másik négy országban pedig 2,99 dollár. Az alapcsomagra előfizető ügyfelek egy további otthont adhatnak hozzá a fiókjukhoz a sajátjuk mellett, a standard csomagra előfizetők kettőt, a prémiumcsomagot megvásárlók pedig hármat. A korábbi, Chilében, Costa Ricában és Peruban bevezetett modellben minden ügyfél maximum két további tagfiókot regisztrálhatott be, egyenként nagyjából két-három dolláros áron a szokásos havidíjon felül.

Poznan,Poland,-,June,21.2021:,Tv,Television,Netflix,Logo,On
Fotó: Shutterstock

A cég jelezte, hogy az új jelszómegosztási szabályok az egy háztartásban élő személyekre vonatkoznak, és nem az otthonok fizikai határaira. Ez azt jelenti, hogy a fizető ügyfelek így akkor is tudnak netflixezni, ha például utaznak.

Ha huzamosabb ideig távol van a Netflix a beregisztrált otthontól, akkor előfordulhat, hogy az alkalmazás időnként megkéri az ügyfelet, hogy igazolja magát

– olvasható a vállalat ügyfélszolgálati webhelyén.

A Netflix a tervek szerint július 19-én, piaczárás után fogja közzétenni a 2022 második negyedéves eredményeit. A streamer korábban azt közölte, hogy nagyjából kétmilliós előfizető-csökkenéssel számol globálisan. Ennek ellenére egy elemző azt mondta, hogy a Stranger Things negyedik évadának sikere megmenthette a Netflix számait a második negyedévben. A Wall Street-i Cowen cég becslései szerint, ha a Netflix minden országra kiterjeszti az újfajta jelszómegosztási megoldását, az évente 1,6 milliárdos bevételt generálhat a cégnek.

Felkavarta a videóreklámok piacát a Netflix–Microsoft-paktum

A Microsoft lesz a Netflix értékesítési partnere egy olyan új streamingszolgáltatásban, amelyet reklámokkal támogatnak.