A Sprite több mint hatvan év után megszünteti a zöld műanyag palackjait – írja a CNN.

A Coca-Cola közölte, hogy augusztus elsejétől a zöldről átlátszó műanyagra változtatja a Sprite termék csomagolását a környezettudatosabbá válás érdekében. A Sprite jelenlegi műanyag csomagolása polietilén-tereftalátot (PET) tartalmaz, egy olyan adalékanyagot, amelyet nem lehet újrahasznosítani. 

A színek eltávolítása a palackokból javítja az újrahasznosított anyagok minőségét

– mondta Julian Ochoa, az R3Cycle, a Coca-Cola műanyag újrahasznosításával foglalkozó csoportjának vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az átlátszó palackok újrahasznosítása sokkal egyszerűbb feladat, ezáltal hatékonyabban elősegíthetik a műanyagok szerepét a körforgásos gazdaságban.

London,,Uk,-,September,03,,2018:,Bottle,Of,Sprite,Drink
Fotó: Shutterstock

A vásárlók a Sprite-palackokon a megújult logót és a csomagolás dizájnját is észreveszik majd, amelynek célja, hogy „konzisztensebb megjelenést biztosítson az egész világon” – közölte a vállalat. A jól ismert zöld árnyalat továbbra is megjelenik a Sprite-címkéken. A vállalat portfóliójában található egyéb zöld palackokat használó italok, köztük a Fresca, a Seagram’s és a Mello Yello, szintén átlátszó csomagolást kapnak a következő hónapokban.

Globálisan erős a kereslet a Coca-Cola üdítőitalaira, olyannyira, hogy a menedzsment kedden megemelte a teljes évre vonatkozó árbevételi előrejelzését. A nagyobb forgalomra szüksége is lesz a társaságnak, hiszen a gyártás kulcsfontosságú alapanyagainak – kukoricaszirup, alumíniumdobozok – ára meredeken emelkedik.

Az italgyártó óriást gyakran kritizálták amiatt, hogy fontos szerepe van a környezetkárosító műanyaghulladékok előállításában. 2020-ban a Break Free From Plastic 

környezetvédelmi cég a Coca-Colát a világ első számú műanyagszennyezőjének nyilvánította. Logóját és márkajelzését 51 országban 13 834 kiselejtezett műanyagdarabon találták meg, gyakran nyilvános helyeken, például parkokban és strandokon.