A Viber immáron elérhető asztali alkalmazásként a Microsoft Store felületén és mobilalkalmazásként a Samsung Galaxy Store-ban, ami egyszerű letöltési lehetőségeket biztosít a felhasználóknak világszerte – olvasható az üzenetküldő közleményében.

Kazan,,Russian,Federation,-,Sep,15,,2017:,Viber,Apps,On
Fotó: Shutterstock

Az asztali Viber-felhasználók körülbelül 90 százaléka Windows eszközt használ, az aktív androidos felhasználók 38,1 százaléka használ Samsung eszközöket, így a frissítés meghatározó mérföldkő mindkét felhasználói csoport számára. Az új frissítés lehetővé teszi, hogy a felhasználók mindkét platformon könnyedén letölthessék a Vibert.

A Windows Store-ban mostantól elérhető Viber asztali alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a Viberen keresztül közvetlenül a számítógépről vagy a laptopról küldjenek üzeneteket és kezdeményezzenek hívásokat, ami a gyakori felhasználók körében népszerű funkcióvá vált. 

A Samsung Galaxy Store 125 országban elérhető. Mindkét felület több milliárd aktív felhasználóval rendelkezik, így a Viber a lehető legnagyobb, folyamatosan növekvő felhasználói bázist is eléri. A közlemény szerint a Rakuten Viber a közelmúltban fontos mérföldkövet ért el: több, mint egymilliárd letöltést a Google Play Áruházból androidos eszközökre. Az alkalmazás ezenfelül elérhető az Apple Store, a Huawei Store és a Xiaomi Store kínálatában is.