Az Elon Muskkal vívott csatározás és egyéb botrányok árnyékában sorra távoznak a Twitter alkalmazottai 

– közölték a vállalat vezetői. Jelenleg 18,3 százalék a lemorzsolódás a cégnél – írta meg a Reuters. Ez a tendencia Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlata előtt 14 százalék volt, ami megegyezik az iparágban tapasztalható folyamatokkal.

Employees walk past a lighted Twitter log as they leave the company's headquarters in San Francisco on August 13, 2019. - Twitter on August 13 said that by the end of the year users will be able to follow a small number of interests the same way they follow people. The feature will be rolled out internationally as the one-to-many messaging platform makes a priority of being an online venue for conversations rather than a pulpit for one-way broadcasting to the masses. (Photo by Glenn CHAPMAN / AFP)
Fotó: Glenn Chapman / AFP

A vezetőség egy értekezleten beszélt arról, hogy Musk akvizíciós tervei és utóhatásaik miatt egyre több dolgozó menekül el a cégtől. Az értekezletre azt követően került sor, hogy a cég korábbi biztonsági vezetője, Peiter Zatko egy jelentésben közölte: a Twitter félrevezette a szövetségi szabályozó hatóságokat a spamfiókokkal és az oldalon működő hackertevékenységgel kapcsolatban. Zatko vádjai mellett a cég a Musk elleni októberi bírósági tárgyalásra is készül.

A vállalat vezérigazgatója, Parag Agrawal az értekezleten az állította, hogy Zatko vádjai „alapvetően, technikailag és időszerűen pontatlanok”.

Soha nem követtünk el lényeges megtévesztést a szabályozó hatósággal, a testületünkkel és az alkalmazottainkkal szemben 

– mondta Agrawal. Szintén szerdán a Twitter és Musk ügyvédei részt vettek egy meghallgatáson a delaware-i Wilmingtonban, hogy eldöntsék, a Twitternek be kell-e szolgáltatnia a Musk által kért dokumentumokat és adatokat, hogy megtámadhassák a cég állításait a platformján lévő spamfiókokról. Musk ügyvédei röviden megemlítették Zatko állításait is.