Furcsa hiba ütötte fel a fejét a Facebookon: a megszokott bejegyzések helyett a hírességek oldalára zúdított kommentek jelennek meg a felhasználói hírfolyamban – tudatta a Verge

A humoros kedvükben lévő felhasználók már reagáltak is problémára, és olyan mémekkel kezdték el elárasztani a hírességek oldalait, amelyekről tudják, hogy sok felhasználóhoz elérnek majd. A népszerű megosztások között szerepel többek között egy pulykás szendvics képe, amelyen a következő felirat szerepel: „Ha ezt látod, oszd meg egy másik híresség Facebook-oldalán, hogy a pulykás szendvicset mozgásban tartsd.”

Olyan felhasználók is akadtak, akik kéretlen PayPal-adományozási linkek küldésére vagy kriptopénzprojektek népszerűsítésére használják ki a helyzetet.

Az Index információi szerint a probléma Magyarországon is jelentkezett, de nem mindenkinél észlelhető a jelenség, vannak, akiknél most is rendeltetésszerűen működik az oldal.

Bár úgy tűnik, hogy nem a hagyományos értelemben vett leállásról van szó a közösségi oldalon, a felhasználók a Downdetectoron már jelentették a problémát, amely helyi idő szerint nem sokkal 2:00 óra előtt kezdődött. A Meta szóvivője egyelőre nem kommentálta az esetet.