Az Apple szeptember 7-én, az iPhone 14 széria mellett bemutatta az új okosóráját is, az Apple Watch Ultra modellt. A kiegészítőt a túrázás és az extrém sportok szerelmeseinek lehet elsősorban ajánlani, hiszen a cég a rendkívüli strapabíróságával reklámozza. Az elődeinél nagyobb, 49 milliméteres tok titán burkolattal rendelkezik, ennek köszönhetően nem egyszerű összezúzni az órát. Egy töltéssel 36 órát bír ki.

Fotó: Brittany Hosea-Small / AFP

Az almás cég nem volt szégyellős, amikor az árcédulát kellett megálmodni az okosórához, hiszen az Apple Watch Ultra nem kevesebb, mint 799 dollárt kóstál. A vállalat marketingesei szerint ez lett a valaha volt legmasszívabb Apple okosóra. Egy influenszer végül úgy döntött, hogy utána jár, hogy tényleg elpusztíthatatlan-e a szerkezet.

TechRax youtuber egy olyan videót töltött fel nemrég a csatornájára, amiben tesztelte az Apple Watch Ultra teherbírását. Az órát kezdésnek egy egyszerű eséstesztnek vetették alá, amin jól teljesített. Egy karcolás sem keletkezett rajta, pedig a kristályzafír felületére ejtették. Ezt követte egy olyan kísérlet, amiben az órát belerakták egy tartályba egy nagy halom csavarral együtt és mint egy shakert összerázták. Ez sem okozott gondot az almás kiegészítőnek.

Nem futott fel a kereslet, így mégsem gyárt több iPhone 14-est az Apple

Az Apple az iPhone 14-es modellekből hatmillióval tervezett többet gyártani az idei év második felében az iPhone 13-as tavalyi számaihoz képest, ám ezt a cég most visszavonta.

Végül TechRax egy kalapáccsal folytatta az Apple Watch Ultra kínzását, ami végül megtette a hatását. 

Ki kell emelni azonban, hogy az órának több ütés kellett, mire használhatatlanná vált, de még ekkor sem tört össze. Érdekesség, hogy előbb szakadt be a felület, amin a kalapáccsal ütlegelték, minthogy az óra megadta volna magát. Végül a tönkrement óra kapott még néhányat a kalapáccsal, amitől végül betört a számlapja.

Mit tud a konkurencia?

Az Apple Watch órák egyik nagy riválisa a kínai Huawei. Az összehasonlítás kedvéért vizsgáljuk meg, hogy egy Huawei Watch GT 2 Pro hogyan teljesít egy törésteszten. Az alább linkelt videóban az látszik, hogy Swag Sell youtuber számos módon próbálja tönkre tenni az okosórát. A dobásteszten az Apple Watch órához hasonlóan jelessel vizsgázik, majd ezt követően a tesztelő néhányszor megtapossa a kiegészítőt néhány mogyoró társaságában. A mogyorók ripityára törnek, a Huawei Watch GT 2 Pron viszont egy karcolás sincs. A videóban látható, hogy késekkel szurkálja és vagdossa a képernyőjét Swag Sell, majd egy zacskó fémpénz közé teszi és jól összerázza. Az órán egy karcolás sincs a kiképzés után. 

A Huawei Watch GT 2 Pro ugyan túlélte a tesztet, de azt hozzá kell tenni, hogy a félelmetes kalapácspróbát nem kellett kiállnia.

Már Indiában is készülnek az Apple toptelefonjai

A kaliforniai vállalat igyekszik diverzifikálni az ellátási láncait, így a legújabb iPhone-okból is gyártanak már az országban.