A Disney útjára bocsáthatja a Lucasfilm elnökét, Kathleen Kennedyt – írta meg az ESport1. A szakportál arról számolt be, hogy az egeres cégnél nem elégedettek a stúdió vezetőjével, aki már tíz éve dirigálja a Star Wars sorsát.

Lucasfilm president Kathleen Kennedy with a stormtrooper at the opening of the company’s new animation production facility, the Sandcrawler, in Singapore on 16 January 2014. (Photo by Kevin Lim / ST / Singapore Press Holdings via AFP)
Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke.
Fotó: Kevin Lim / AFP

Kathleen Kennedy azután került a Lucasfilm élére, hogy a Disney 2012-ben felvásárolta a stúdiót George Lucastól 4,05 milliárd dollárért. Kennedy munkássága alatt öt egész estés Star Wars film került a mozikba, illetve a Disney+ streamingplatform elindulásával több élő szereplős és animációs sorozat is.

Új Star Wars-film készül, már azt is tudni, ki csinálja

Az új Star Wars-film történetét szigorúan őrzik.

A rajongók egyértelműen nem elégedettek a Star Wars Disney korszakával, csak kevés produkció kapott pozitív fogadtatást 2012 óta. A 2015-ben megjelent Star Wars: Az ébredő erő még jól teljesített a kasszáknál, de 

az innentől érkező filmek egyre rosszabb eredményeket produkáltak.

 

 

A sorozatok valamivel jobban teljesítettek, a The Mandalorian például a rajongók és a kritikusok szívét is elnyerte.

Az ESport1 Kennedy kirúgását egy youtuber, John Campea élő műsorában elhangzottak alapján írta meg. A streamer azt állította, hogy információi szerint 

Kennedyt az Indiana Jones 5 2023. június 30-i premierje előtt, de legkésőbb azt követően nem sokkal menesztheti a Disney.

Ha ez valóban megtörténik, akkor jelentős változások lehetnek a Lucasfilms háza táján, ami akár a Star Wars franchise helyzetét is nagymértékben felforgathatja. A jelenlegi állás szerint a következő Star Wars mozifilm 2025 év végén érkezhet.