A Deadline több, a projekthez közel álló forrásból úgy tudja, hogy 

Damon Lindelof forgatókönyvíró egy új Star Wars-filmet fejleszt a Lucasfilm számára, amit a tervek szerint Sharmeen Obaid-Chinoy rendezhet. 

Bennfentesek szerint a forgatókönyvet még írják, ami azt jelenti, hogy a gyártás időpontja bizonytalan.

601476465
Sharmeen Obaid-Chinoy
Fotó: Mark Ralston / AFP

A Skywalker-sagát záró kilencedik film, a Rise of the Skywalker 2019-ben olyan rossz rajongói és kritikusi visszajelzéseket kapott, hogy a Walt Disney-nek komolyan el kellett gondolkodnia azon, hogy átszervezze a terveit Star Warsszal kapcsolatban

A Disney 2015-ben indította el saját Star Wars-filmjeit, az antológiában hetediknek számító, de első Disney-féle Star Wars-film, Az ébredő erő még jó értékeléseket kapott, és összességében 2 milliárd dollárt meghaladó bevételt ért el. A Skywalker kora alcímre keresztelt kilencedik viszont alig tudta elérni az 1 milliárd dolláros bevételt. Ezt a produkciót követően a stúdió kijelentette, hogy a jövőben eltávolodnak a Skywalker-történetektől és a Star Wars világának más sztorijainak az elmesélésén dolgoznak majd.  

Obaid-Chinoy már tevékenykedett Disney-produkcióban, két részt rendezett a Ms. Marvel kalandfilmsorozatból, 

a pakisztáni–kanadai származású újságíró, filmrendező és aktivista munkáját eddig két Oscar-, hét Emmy-díjjal és egy Knight International Journalism elismeréssel ismerték el. 

A rendező nemrég elkötelezte magát a Paramount Briliance-adaptációjának rendezése mellett is, amelyet a Will Smith főszereplésével készítenek el. 

A Disney streamingszolgáltatásának egyik fontos brandje a Star Wars-sorozatok (Boba Fett könyve, A Mandalóri, Obi-Wan Kenobi). A streaming egyre jelentősebb, az idén nyáron először fordult elő, hogy az amerikaiak tévénézésre szánt idejükből többet töltöttek a Netflix, a Disney+, az HBO Max és társaikat követve, mint kábeltévézéssel. Bob Chapek, a Disney vezetője nemrég bejelentette, hogy egyetlen alkalmazásban egyesítené a Disney+, a Hulu és az ESPN+ szolgáltatásait. A teljes fúzió után az egyesített streamingszolgáltató megközelítené a Netflix bázisát.