Fix alapbéremelést hajt végre az Auchan Magyarország – közölte az áruházlánc szerdán. Januártól a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársaknak bruttó 32 ezer forintos fizetésemelést ad a cég.

Budapest 2020.09.28.Auchan áruház
Fotó:  Kallus György / VG

Ezzel a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban a jövedelem havonta bruttó 380 ezer forinttól 476 ezer forintig terjedhet az idén, a szakképzettséget igénylő munkakörökben pedig a szakértői bónusszal a havi bruttó 510 ezer forintot is elérheti – ismertették. 

Az alapbérnövelést cafeteria- és vásárlásikedvezmény-emeléssel egészíti ki a vállalat. Az eddigi 5 százalék kedvezmény helyett 12 százalékot biztosít a munkatársainak, továbbá

július 1-jétől a cafeteria jelenlegi összege a duplájára emelkedik, ha a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket.

A nyilvános cégadatok szerint az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2021-ben 354 milliárd forint, egy évvel korábban 356 milliárd forint volt. Az adózott eredmény 8,1 milliárd forintra nőtt 2021-re a 2020. évi 6,6 milliárd forintról.

Az Auchan 19 hiper- és 5 szupermarketet üzemeltet Magyarországon.

Vallottak az áruházláncok: így alakította át a vásárlási szokásainkat a magas infláció

A magasabb jövedelműek egyelőre korlátozottabb mértékben váltanak olcsóbb termékekre, ám a vásárlók igyekeznek egyre tudatosabban beosztani a rendelkezésükre álló pénzösszeget.