Pharrell Williams amerikai zenész és divatvállalkozó lesz a Louis Vuitton férfiruházat kreatív igazgatója – írja a The Guardian.

A pozíciót korábban Virgil Abloh töltötte be, aki 2021 novemberében hunyt el. Ez a második alkalom, hogy egy afroamerikai tervező vezető pozíciót tölt be a francia luxusmárka élén. Abloh elsőként írt történelmet, amikor 2018 márciusában kinevezték. 

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 05: (FOR EDITORIAL USE ONLY) Pharrell Williams attends the 65th GRAMMY Awards at Crypto.com Arena on February 05, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by )
Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

A feltörekvő tehetségekről, például Martine Rose-ról és Grace Wales Bonnerről, a jamaicai-brit tervezőről is felröppentek olyan hírek, hogy a francia óriáscég élére kerülhet, így sok bennfentes számára némileg váratlan volt Williams kinevezése. 

Abloh-t, akit divatmesterként emlegettek, széles körben dicsérték, amiért növelte a Louis Vuitton vonzerejét. Újraértelmezte a luxus gondolatát azzal, hogy összeházasította a hip-hop és a hype kultúra világát, ezáltal egy sokszínűbb és fiatalabb fogyasztói tömeget szólított meg. 

A Louis Vuitton Williams kinevezését bejelentő nyilatkozatában a rappert 

látnokként jellemezte, akinek kreatív univerzuma a zenétől a művészetig és a divatig terjed. 

A luxusdivatmárka úgy fogalmazott, hogy az a mód, ahogyan Pharrell Williams „áttöri a határokat az általa feltárt különböző világok között, összhangban van a Louis Vuitton kulturális lakóházi státusával, megerősítve az innováció, az úttörő szellem és a vállalkozói szellem értékeit”. 

Pharrel első kollekcióját 2024 júniusában mutatják be a párizsi férfidivathéten. 

A világ leggazdagabb embere saját gyerekeit ülteti a legnagyobb luxusmárkák vezetői székébe

A világ leggazdagabb embere, Bernard Arnault 73 évesen vélhetően hamarosan vissza fog vonulni az üzleti világból. Jelenleg az LVMH vállalatcsoport jövőjét igyekszik kiépíteni.