Csaknem négyezer dollár, azaz mintegy másfél millió forint értékben rendelt magának pizzákat az amerikai pizzacég, a Domino’s korábbi vezérigazgatója. Ez a cég nemrég benyújtott pénzügyi beszámolójából derült ki. Ritch Allison tavaly májusban mondott le pozíciójáról, de előtte 2021-ben még torkoskodott kicsit, ekkor rendelte a pizzákat saját magának. Egy évvel ezelőtt, a járvány kitörésekor még ennél is többet költött pizzára. 

"chandigarh,,,Punjab,/,India,-,May,Friday,2019:,Domino's
"Chandigarh , Punjab / India - May Friday 2019: domino's capsicum pizza box,view"
Fotó: Shutterstock

Allisonnak persze volt miből rendelgetni, hiszen csak 2021-ben 7,1 millió dolláros jövedelemre tett szert vezérigazgatóként. 

Utódja, Russell Weiner is szereti a hazait a dokumentumok szerint, ő ugyanis 2021-ben 2810 dollárt költött céges pitékre. 

A New York Postnak megszólaló szakértő szerint a cégvezetők feltehetően nem saját maguk falták fel a jelentős mennyiségű ételt, a vásárlásoknak inkább kapcsolatteremtési jelentősége volt, ha valahova mentek tárgyalni, akkor értelemszerűen a legközelebbi Domino’s pizzériából rendeltek, ezzel is jelezve tárgyalópartnereiknek saját termékeik iránti hűségüket. 

Executive Vice President Of International Dominos Worldwide Richard Allison
"NEW DELHI, INDIA- AUGUST 30: Richard (Ritch) Allison Executive Vice President of International Dominos Worldwide during the interview with Hindustan Times via Getty Images on August 30, 2012 in New Delhi, India. (Photo by Sanjeev Verma/Hindustan Times via Getty Images)"
Ritch Allison szerette a saját ételeiket. Fotó: Hindustan Times

Ráadásul segítettek magának a cégnek is, amely nem túl jó időket él, hiszen csak a tavalyi negyedik negyedévben 6,6 százalékkal csökkentek a rendelési számaik.