A felmérés kimutatta, hogy az amerikaiak gyorséttermekkel való elégedettsége 2,6 százalékkal csökkent az elmúlt évben. Ezzel a kategória 76 pontot ért el. Eközben a teljes körű szolgáltatást nyújtó éttermek 2021 után megtartották a 80-as pontszámukat- írta meg a New York Post.

Az ACSI még kedden tette közzé éves éttermi felmérését, ami 2021-2022-es évre vonatkozóan. Annak ellenére, hogy a gyorséttermi ételek népszerűsége csökkent az elmúlt időszakban, a Chick-fil-A megőrizte a 83-as pontszámát. Az ACSI felmérése alapján ez a legmagasabb szintet elérő étterem. A második helyre a Jimmy John's szendvicslánc és az All Other gyorsétteremláncok jutottak fel 79 ponttal. 78 pontos lett a Domino's és a KFC egyaránt 78 pontot ért el. Őket négy étterem követte 77 ponttal, ezek a Chipotle, a Panera, a Pizza Hut és a Starbucks.

Pearland,,Texas,,Usa,-,March,1,,2022:,A,Chick-fil-a,Restaurant
Fotó: Shutterstock

A legalacsonyabb pontszámot elérő gyorséttermi lánc a McDonald's volt 68 ponttal. A legnagyobb csökkenést az előző adatgyűjtéshez képest a Dunkin' produkálta. Négy százalékot vesztett az értékéből, a 2021-es 77 pontról 74 pontra esett vissza 2022-re.

A Chick-fil-A képviselője a Fox News Digitalnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy

Megtiszteltetés számunkra ennek a felmérésnek az eredménye és hálásak vagyunk az ügyfeleinknek, hogy az éttermünket választották. Igazán nagy öröm számunkra, hogy őket szolgálhatjuk.- mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy több mint 170 ezer alkalmazottjuk képviseli a Chick-fil-A-t 2700 étteremben.

Ez az elismerés annak a törődésnek az elismerése, amit a nagyszerű ételek és a kedves vendégszeretet mellett találnak nálunk a vendégek. Csapatunk tagjai minden nap mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy barátságos, vendégszerető helyet hozzanak létre.