Törölte terveiből floridai beruházásait a Disney óriásvállalat, amely mintegy egymilliárd dollárt fektetett volna be az Orlando közeli látványosságokba és nagyjából kétezer dolgozóját költöztette volna az államba. A cég és az állam kormányzója, Ron DeSantis között viszont már nagyon súlyosan elmérgesedett a helyzet az utóbbi hetekben, a felek kölcsönösen pereket indítottak a másik ellen. 

Disneyland Hong Kong re-opens as Covid 19 pandemic rules ease in 2023, Hong Kong, China.
Disneyland Hong Kong re-opens as Covid 19 pandemic rules ease in 2023, Hong Kong, China. (Photo by: Bob Henry/UCG/Universal Images Group via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A beruházások leállítása egy belső levelezésből derült ki, az értesítést azok a dolgozók kapták meg, akiket át akartak irányítani Floridába – írja a BBC. A legtöbben Kaliforniából költöztek volna át, és jó néhány munkavállaló már a családjával együtt áttette a székhelyét. A Disney vezetősége szerint velük hamarosan megállapodásra jutnak. 

A legtöbb alkalmazott irodai, fejlesztői munkát végzett volna Floridában, magas keresettel vették rá őket a költözésre, átlagosan évi 120 ezer dollárost fizetést kaptak volna az államban. 

Ez azért is különös, mert a cég rendkívül szigorú költségcsökkentésekbe kezdett Bob Chapek vezérigazgató tavalyi távozása után, több ezer munkahelyet szüntettek meg, és az idén is mintegy 7 ezer dolgozók küldenek el. A cél nagyjából ötmilliárd dollár megspórolása.