BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az HBO Max is jelentős szigorításokat lengetett be a jelszómegosztások miatt

A Netflix után az HBO Max is lecsap a jelszómegosztásra, erről levélben értesítette az előfizetőit.

Az HBO Max módosította a felhasználási feltételeit, a változások július 14-től érvényesek – olvasható az HBO Max tájékoztatásában. A közlemény szerint 

az egyidejű streamek maximális számát HBO Max-fiókonként szabályozhatja, függetlenül attól, hogy a felhasználó hány eszközzel vagy profillal férhet hozzá a platformhoz. 

Vila,Velha,,Espirito,Santo,,Brazil,-,12/29/2021,-,Roku,Express,
Fotó: Shutterstock

Bármikor megváltoztathatja a szolgáltató az egyidejű streamek maximális számát,

illetve korlátozhatja a felhasználó által használt eszközök számát, beleértve a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, 

vagy – a cég megfogalmazása szerint – „ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával, biztonsági okokból, vagy a tartalom streamelésére vonatkozó jogainkra vonatkozó korlátozásokkal kapcsolatban”.  

A Netflix korábbi becslése szerint körülbelül 100 millió regisztrált felhasználó osztja meg ismerőseivel és barátaival a fiókját. Ennek gátat szabva a szolgáltató május 23-án e-mailben értesítette az előfizetőket több mint száz országra kiterjedő szolgáltatási területén, hogy vége az ingyenműsornak, egy előfizetéssel kizárólag egy háztartásban lehet nézni filmeket, sorozatokat. A Netflix szolgáltatói szempontból jogos lépése a nem fizető nézők kiszűrésére nem lehetett meglepetés, ezt a törekvését már tavaly ősszel nyilvánosságra hozta. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.