Megnyitotta kapuit az ötcsillagos W Budapest Hotel – írta a Magyar Építők. A főváros legújabb luxusszállodája Budapest legfényűzőbb bevásárlóutcáján, az Andrássy úton található, nem is akármilyen épületben.

Balettintézet
Húsz évig üresen állt a balettintézet egykori épülete, most luxusszállodát nyitottak a helyén. Fotó: Magyar Építők / Bánáti + Hartvig Építész Iroda

A W Budapest Hotel ugyanis éppen szemben található a frissen felújított operaházzal, és

a Magyar Állami Balettintézetnek korábban otthont közel 20 évig üresen álló Drechsler-palotában működik.

A legendás ingatlan – amely egykor kávéház és közösségi központ is volt – teljes renováláson esett át az elmúlt években. A 151 szobával, közte 45 lakosztállyal kialakított szálloda a Marriott Bonvoy portfóliójába tartozik. Egyben ez a márka debütálása Magyarországon.

Hogyan újították fel Budapest legújabb luxusszállodáját?

A palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között francia reneszánsz és neogótikus stílusban épült. A modernizációját a DVM group mint a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának és belsőépítészeti kiviteli terveinek felelőse hajtotta végre. A cégcsoport korábban olyan, hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott műemléki felújításokat végzett, mint az Eiffel Palace, a Váci 1., az Ybl Villa vagy az Amerikai Nagykövetség.

A rekonstrukció az összesen 16 ezer négyzetméteres alapterületű ingatlan minden helyiségét érintette. Többek között

  • műemléki helyreállítást kapott az alapépület, valamint a belső terek is,
  • gépészeti és elektromos modernizáció valósult meg,
  • a tetőteret is teljes mértékben helyreállították.

A szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, amelyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek. Az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is rendelkezik. Az úgynevezett Great Room nagyszabású ünnepségek lebonyolítására is ideális, de kialakítottak két stúdiótermet is az üzleti találkozók számára.

Új luxushotel nyílt Budapest egyik legszebb részén

Már az első vendégek is megérkeztek. Az árak egy éjszakára a 200 eurót is elérhetik.