Az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauza az idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel. A top 10 ötcsillagos luxusszálloda képviseli a legmagasabb minőséget most hazánkban, a Dining Guide 2023-as kiadványa ezért a vendéglátóipari egységek és a tehetséges séfek mellett a luxushotelek kategóriájában is elismeréseket osztott ki – hívja fel a figyelmet közleményük.

Budapest,,Hungary,-,Aerial,View,Of,A,Renovated,Illuminated,Luxury
Az Év Luxusszállodája Díjat elnyert hotel.
Fotó: Shutterstock

A tesztelések során 25 ötcsillagos szálloda került a kalauz látókörébe, amelyek nagy része a fővárosban működik. Ebből a mezőnyből a 111 szobás, 19 lakosztályt magában foglaló Matild Palace, 

a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett az élen, amelynek teljesítményét az Év Luxusszállodája Díjjal jutalmazta az étteremkalauz.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található neobarokk palota Klotild Mária főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült, az UNESCO-világörökség részét képező műemlék épület felújítása több évig tartott.

A hotelben három vendéglátóhely működik, közülük a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme Szántó István executive séf vezetésével az idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz Top 10-es listájára. A Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéháza, a harmadik pedig a páratlan panorámájú The Duchess italbár.

A tatai Platán vitte haza az Év étterme díjat

Top 10 helyett Top 10+2 hazai éttermet választottak a legjobbak közé, és hirdettek ki tegnap este a 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Gálán. A nagy meglepetések elmaradtak, az ismert, magas minőséget hozó séfek és helyek nyerték el az idén is a kitüntetéseket.

 

Bármilyen gyönyörű is lehet egy épület, sikeressé az emberek teszik

 – mondta Selim Ölmez a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest igazgatója. 

Az épület nem a miénk, hanem Magyarországé

– tette hozzá. A szállodaigazgató szerint

 a siker biztos, ha szívből, a helyi közösségre fókuszálva megy a munka, és a vendégeket teszik az első helyre.

A történelmi palota Budapest szívében van már több mint egy évszázada, és egykor a királyi családhoz tartozott a kávékultúra és az építészet, ami szerencsés együttállás. 

Gresham,Palace,Is,An,Example,Of,Art,Nouveau,Architecture,In
A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest épülete.
Fotó: Shutterstock

A toplista második és harmadik helyén is fővárosi luxusszállodák végeztek. 

Emblematikus szecessziós épületben található a Luxury 5 Stars szállodalánc budapesti egysége, az egyedülálló panorámával büszkélkedő 160 szobás és 19 lakosztállyal üzemelő Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest került a második helyre. 

A hotel vendéglátóegysége a Kollázs Brasserie & Bar és a Múzsa bár, amely a Restaurant & Bar Design Awardson első helyezést ért el az Európai Bár kategóriában. 

Budapest,,Hungary,18.08.2021.,The,Ritz-carlton,Hotel,In,The,Old,Town
Fotó: Shutterstock

A luxusszállodai toplista dobogósa ugyancsak egy gazdag múltú műemlék épület, a Ritz Carlton Budapest lett. A páratlan belső terek, a visszafogott, de elsőrangú bútorzat és belsőépítészet határozza meg a hotel atmoszféráját – olvasható az értékelésben. 

A gasztronómia a Ritz Carlton Budapest három egységében élvezhető: a kortárs olasz stílusú Ottimo étteremben, a szálloda központi helyén működő Kupola Lounge reggelizőben és a déltől elérhető Kaffee Wienben. 

A vidéki ötcsillagos vendéglátást négy egység képviseli a kalauzban.

Az Accor csoport Mövenpick szállodaláncának első hazai egysége a Balaton déli partján, Szántódon található Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton lett a legjobb vidéki luxusszálló, amely az összesített lista hatodik helyén szerepel. 

20220513 Balatonfüred

Megnyitotta kapuit a LUA Resort Balatonfüred szálloda

Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló
Balatonfüred első ötcsillagos szállodája is felkerült a toplistára.
Fotó: Pesthy Márton / Mediaworks

A Balatonfüred első ötcsillagos luxusszállodájának számító LUA Resort, amely közvetlenül a vízparton található, ugyancsak a top 10 tagja lett.

Az élbolyba választotta az étteremkalauz Északkelet-Magyarország ikonikusnak számító szállodai létesítményét, a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa komplexumát és a Botaniq Turai Kastélyt. Utóbbi korhűen felújított épülete és a bensőséges, romantikus hangulatot árasztó kortárs stílusú enteriőrje világszínvonalú. 

 

Az Audi-Dining Guide ötcsillagos szállodai toplistája

1. Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

2. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest

3. The Ritz Carlton, Budapest

4. Kempinski Hotel Corvinus, Budapest

5. Párisi Udvar Hotel Budapest – The Unbound Collection by Hyatt

6. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

7. Verno House

8. LUA Resort

9. Avalon Resort & Spa

10. Botaniq Turai Kastély Small Luxury Hotel