Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője jó úton halad ahhoz, hogy a következő 12 hónapban több mint egymilliárd dollár bevételt termeljen a mesterségesintelligencia- (MI) szoftverek és az ezekhez szükséges számítási programok értékesítéséből – írta a The Information.

Gpt-4,Logo,On,Screen,Smartphone,On, Background,Of,Dollars.,Gpt-4 GPT-4 logo on screen smartphone on background of dollars. GPT-4 is a chatbot by OpenAI. Moscow, Russia - March 22, 2023.
ChatGPT pénzkeresés, meggazdagodni a ChatGPT-vel
Fotó: Shutterstock

Pár hónappal ezelőtt az OpenAI 200 millió dolláros bevételre számított idén – a legnagyobb MI-rendszerük, a ChatGPT sikere azonban a megtöbbszörözte a vállalat eladásait.

A fejlesztő havonta több mint 80 millió dollárnyi bevételt termel, szemben a tavalyi teljes évben elért 28 millió dollárral.

A ChatGPT mellett a cég API-hozzáférést is árul fejlesztőknek és vállalatoknak az MI-fejlesztéshez, miközben a legnagyobb partnere, a Microsoft több mint 10 milliárd dollárral támogatta a projektjeit.

A szöveg- és kódírásra képes ChatGPT széles körű figyelmet kapott a Szilícium-völgyben, mivel a befektetők a mesterséges intelligenciát a technológiai vállalatok következő nagy növekedési területének tekintik. A piacra azonban már több tech óriás is belépett, és kérdéses, hogy vajon a kis méretű OpenAI meddig tud versenyképes maradni.