Szeptember 4-ig indítható ingyenes töltés a Lidl e-Charge alkalmazással, azt követően indulhat a fizetős rendszer Magyarországon is. A Lidl e-charge applikáció megszűnik, helyette a villanyautósok a jövőben három különböző módon vehetik igénybe a szolgáltatást az áruházak nyitvatartási idejében – írta meg a Villanyautók.hu.

Kaposvar,,Hungary,-,Jun,7,,2023:,A,Static,Shot,Of
Fotó: Shutterstock

A töltést a Lidl Plus alkalmazásból, a Lidl oldalán keresztül indíthatják el, valamint harmadik opcióként úgynevezett roaming megoldást is választhatnak majd a vásárlók. 

A pontos díjazást a későbbiekben teszi nyilvánossá az áruházlánc.

A Lidl már nyolcadik éve támogatja Magyarországon is az elektromobilitást. Az első 50 kilowattos elektromosautó-töltőket 2016 őszén telepítették néhány budapesti áruház parkolójába. Eleinte a töltők korlátozás nélkül használhatók voltak, így azonnal az elektromos autókat használó taxisok kedvelt állomásává váltak a parkolók. Ezt követően a Lidl feliratokkal jelezte, hogy a töltőket a vásárlóknak szánják, az oszlopok pedig kizárólag az üzletek nyitvatartási idejében lehetett használni.

Jelenleg 115 Lidl áruháznál vehető igénybe a töltési szolgáltatás. 

Az áruházak parkolóiban összesen 208 töltőoszlopnál, 483 csatlakozópont várja a villanyautósokat, akik hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopokról.

2020 nyarán elindult a Lidl eCharge applikáció, amiből 30 perces töltési ciklusok voltak indíthatók, míg az oszlopok kezelőszerveivel elindított töltések 10 perc után leálltak. A környező országokban 2022-től sorra váltottak az ingyenesről fizetős rendszerre, így például Csehországban, Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, idén tavasztól pedig Ausztriában is fizetni kell a szolgáltatásért.  

Panaszkodnak a Lidl vásárlói, mert túl gyors a kiszolgálás

Megosztják a Lidl vásárlóit a gyors tempót diktáló pénztárosok. Voltak olyan vásárlók, akik kiemelték, hogy sürgetve érzik magukat, amit nem szeretnek, de vannak olyan vélemények is, amelyek kifejezetten pozitívan értékelik a pénztárosok tempóját.