Cégvilág

Hatszázötvenmillióból fejlesztett az egri vállalat

A Vilati Gyártó Zrt. a beruházásához négyszázhatvanmillió forintos támogatást kapott. Ebből több mint négyszázmillió volt EU-s forrás.

Európai uniós támogatással fejlesztette telephelyét az egri Vilati Gyártó Zrt. – számolt be a Heol.hu vármegyei hírportál. A projekt ismertetése kapcsán Terdik János vezérigazgató a lapnak elmondta, hogy a beruházás 658 millió forintba került, amelyhez 460 millió forint támogatást kaptak, ebből 406,5 millió forint volt európai uniós forrás.

Fotó: Dr. Pajtók Gábor / Facebook

A támogatásból építettek egy új, 1200 négyzetméteres lakatosüzemet, amely egyelőre raktárként üzemel. Két új élhajlítógépet vásároltak, ezzel lecserélve két régebbi berendezést. A telephelyen 2500 négyzetméteren korszerűsítették a csarnokvilágításokat, ami tetemes spórolás az energia-felhasználásban, ezenkívül 300 kilowattnyi napelemet telepítettek, amelynek segítségével szintén megtakarítást érnek el. Modernizálták a szennyvízkezelőjüket is. A fejlesztések közül a csarnoképítés tavaly decemberre fejeződött be, míg a többi idén nyáron, illetve szeptemberben zajlott.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a vállalat jókora megrendelésnövekedés előtt áll, árbevételük a tervek szerint idén elérheti a 7,5 milliárd forintot, jövőre pedig a tízmilliárdot.

Ezzel párhuzamosan szeretnék növelni a hozzáadott értéküket. Jelenleg 222-en dolgoznak a cégnél, a létszámuk az elmúlt 15 évben növekedett, csupán a 2009-es válság alkalmával kényszerültek leépítésre. A Vilati fő profilja a szerelés, azonban fémszerkezeteket is gyártanak villamos kapcsolószekrényekhez és légkondicionáló berendezésekhez. Termékeiket a vasúti járművekben, valamint a közösségi közlekedés más szegmenseiben használják a megrendelők.

 

 

támogatás beruházás telephely
Kapcsolódó cikkek