A világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadó cégének számító CBRE nemzetközileg elismert szakértőkkel bővíti a fenntarthatóságért felelős csoportját, amelyhez két magyar szakember, Kopányi Attila és Nagy Dániel is csatlakozott.

Budapest,,District,Xiii.,,Hungary,-,March,18,,2021:,Aerial,Panoramic
A nagy cél az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés.
Fotó: Shutterstock

A 2022-es bevételek alapján a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlanszolgáltató és befektetési vállalata a dallasi székhelyű CBRE Group, amely a leányvállalatokat nem számolva is 115 ezer alkalmazottat foglalkoztat, akik több mint száz országban szolgálják ki ügyfeleiket. 

Mivel a világ szén-dioxid-kibocsátásának mintegy 40 százalékát a mesterséges környezet okozza, a CBRE több száz vállalatnak segít, 

hogy hatékonyan megtervezzék, alkalmazzák és mérjék az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés sikereit.

Miként alakulnak át a részlegek?

Saját tájékoztatása szerint az integrált szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a létesítmények, tranzakciók és projektek menedzsmentjét, az ingatlanvagyon-kezelést, a befektetési menedzsmentet, az elbírálást és értékbecslést, az ingatlanbérlést, a stratégiai tanácsadást, az ingatlanértékesítést, valamint a jelzálog- és fejlesztési szolgáltatásokat is.

Mindezek okán a cég újabb nemzetközileg elismert szakértőkkel bővíti a fenntarthatóságért felelős csoportját.

Steffen Walvius és Martin Vejrazka – az utóbbi csapatához tatrozik majd Kopányi Attila és Nagy Dániel is.
Fotó: CBRE

Steffen Walvius a vállalat energia- és szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos szolgáltatásaiért felel majd Európa-szerte, tovább bővítve a cég ügyfeleinek kínált ESG- és fenntarthatósági szolgáltatásokat. Vele szorosan együttműködve Martin Vejrazka az európai energia- és szén-dioxid-modellezési igazgatói, valamint a csehországi ESG- és fenntarthatósági részleg vezetői pozícióját látja el mostantól. 

Kik a magyar szakemberek?

A CBRE több mint 250 szakértője Európa 22 országában dolgozik azon, hogy a vállalat ügyfelei minél hatékonyabban tudják megvalósítani környezetvédelmi és társadalmi ambícióikat.

Egy erős alapokon nyugvó csapatot veszek át, amely képes eligazítani az ügyfeleket a nemzetközileg elismert tanúsítványok széles skálájának bonyolult folyamatain, a BREEAM-től a LEED-en át a WELL-ig. Ezekre a szilárd alapokra építve szeretnénk tovább bővíteni a szolgáltatásainkat

– mondta az új feladatai kapcsán Martin Vejrazka, aki mellett az energia- és szén-dioxid modellezési csapatot erősíti Kopányi Attila szenior fenntarthatósági mérnök és Nagy Dániel fenntarthatósági mérnök is.