Idén is megrendezik a világ egyik legnagyobb videójáték-expóját, a Tokyo Gaming Show-t. A kiállítást 1996 óta minden évben, online formában még a Covid–19-világjárvány alatt is megtartották. A négynapos rendezvény első két napján az üzleti ügyfelek nézhetnek körül a több mint 700 kiállító között, utánuk pedig a civil nagyközönség előtt nyitja meg kapuját az expo.

Fotó: Majama Kimimasza

A show ideje alatt a résztvevőknek alkalmuk nyílik kipróbálni már korábban bejelentett, de még meg nem jelent játékokat olyan neves fejlesztőktől, mint a Bandai Namco Entertainment, a Capcom, a Koei Tecmo Games, a Sega és a Square Enix. Idén a 2024 januárjában megjelenő, nagy sikerű Tekken sorozat nyolcadik része és a Final Fantasy VII Remake új felvonása, a Rebirth áll az érdeklődés középpontjában. Mindkét franchise már oszlopos tagja a Tokyo Gaming Show-nak, és amíg a fejlesztők látnak fantáziát további játékokban, addig pár évente számítani lehet a feltűnésükre.

Az expo nem csak videójátékok kipróbálásából és színpadi kibeszélőkből áll, a résztvevőknek alkalmuk nyílik első kézből megtapasztalni új technológiákat is.

Az utóbbi tíz évben hatalmasat fejlődött a VR-technológia, és a fejlesztők még mindig keresik a megfelelő megoldást, hogy hasonló élményt nyújtó eszközzel álljanak elő, mint amilyet a 2018-as Ready Player One-ban is láthattunk.

Idén a kínai ByteDance cég által fejlesztett VR-szemüveget próbálhatták ki a látogatók.

A VR-szemüvegek nemcsak innovációként vannak jelen, hanem már bevált modellek, mint a Playstation-VR, is új lehetőséget nyújtanak az olyan játékok kipróbálásában, mint a Gran Turismo 7, a kettő kombinációja pedig újabb szintre emeli az autóversenyzés élményét.

Tokió, 2023. szeptember 21.
Látogatók kipróbálják az autóversenyzést szimuláló Gran Turismo 7 játékot a szórakoztatóelektronikai ágazat legújabb termékeit bemutató nemzetközi kiállítás és vásáron Tokióban 2023. szeptember 21-én, a négynapos esemény kezdőnapján. Az idén példátlanul magas számban képviselik az iparágat a számítógépes játékok tokiói szakkiállításán, amelyen a szervezők szerint összesen 787 kiállító vesz részt.
MTI/EPA/Majama Kimimasza
Fotó: Majama Kimimasza / EPA / MTI

A VR-iparban egyébként legutóbb az Apple legújabb terméke, a Vision Pro okozott nagy meglepetést, amely már elkezdte megközelíteni a fent említett élményt.

Az idei Tokyo Gaming Show-n a szervezők elmondása szerint 787 kiállító vesz részt, és a tavalyi több mint 130 ezer körüli résztvevőszámot remélnek.