Az olyan fogyasztószerek, mint az Ozempic vagy a Wegovy használói kevesebb élelmiszert vásárolnak a Walmart adatai szerint – közöle szerdán John Furner, a cég amerikai részlegének vezérigazgatója egy interjúban. A cégvezető szerint az étvágycsökkentő szereket szedők kevesebb terméket és kevesebb kalóriát is vásárolnak.

Fotó: Belga via AFP

A Walmart a fogyasztói szokások változását anonimizált adatok felhasználásával vizsgálta vásárlói körében. A cég így összehasonlíthatja a fogyasztószerek szedőinek szokásait olyan vásárlókkal, akik nem szedik a gyógyszereket. Ugyanakkor Furner szerint egyelőre korai határozott következtetéseket levonni a Novo Nordisk és mások által gyártott szerek használói kapcsán – írja a Bloomberg.

Az Ozempic, Wegovy és más GLP-1 típusú gyógyszerek mindenesetre már a különböző rágcsagyártó cégek figyelmét is felkeltették, így például a Pringlest gyártó Kellanova vezérigazgatója, Steve Cahillane is közölte, hogy vizsgálják a hatásaikat, és ha kell, lépni fognak.

A Walmart ugyanakkor az ételvásárlások visszaesése ellenére is jól járhat, ugyanis maga is forgalmaz GLP-1 típusú étvágycsökkentőket.