Az X Social Media nevű vállalat beperelte a nemrég tulajdonába kerülő X Corp.-ot (korábban Twitter), mert a cég szerint Musk jogtalanul használta fel az X betűt.

Twitter
Fotó: AFP

Egy floridai szövetségi bíróságra érkezett be a panasz, miszerint az X nevű cég jogsértően használja az X-et – írta meg a Reuters. A közzétett panasz szerint az X Social Media már 2016 óta használja nyilvánosan az X betűt hirdetéseiben és a cég védjegyeként. Többek között Facebookon, saját honlapjukon, magazinjukon és különböző konferenciákon használta már az X védjegyet, összesen 2 millió dollárt költve a védjegy kiépítésére.

Az X Social Media szerint a Twitter 2023. júliusi átnevezésekor Elon Musk cégének tisztában kellett lennie a létezésükkel és a védjegyük használatával, mégis úgy döntöttek, hogy ők is az X betűt fogják használni. Érdemes megjegyezni, hogy Elon Musk másik, már korábban létrehozott nagy vállalata, a SpaceX is megkülönbözető jelként használja az X betűt, és eddig nem kellett szembenéznie egy jogsértésre irányuló váddal sem. Valamint a Twitter átnevezési kérelmét Muskék már márciusban kérvényezték, és meg is kapták az engedélyt.

Az X Social Media szerint az átnevezés után bekövetkezett médiavisszhang félrevezető volt fogyasztóik és ügyfeleik számára, azt hihették, hogy a cég együttműködik az X Corp.-pal. A vállalat szerint a Twitter átnevezése és az X jogsértő használata már érezhető veszteségeket okozott számukra.

A panaszban az X Social Media arra szólítja fel az X Corp.-ot, hogy hagyjon fel az X védjegy használatával, nyilvános közleményben kérjen bocsánatot a megtévesztésért, valamint térítse meg az ebből szenvedett károkat. Eddig sem Musk sem az X Corp. jogi képviselői nem kommentálták az esetet, de ha a bíróság az X Social Mediának ad igazat, akkor Musk további vállalatai is veszélyben lehetnek.

Zöld jelzést kapott Elon Musk agycsipes cége, indulhatnak az emberkísérletek

Az első embereken végzendő tesztek a Neuralink technológiájának biztonságosságát és hatékonyságát hivatottak mérni.