Szombaton szinte minden elemében megújulva nyílt meg ismét – néhány hónapos szünet után – Magyarország első McDonald’s-egysége, a fogalomnak számító Régi posta utcai Meki.

2023.10.21. McD Régi posta étterem újranyitása
Fotó: Ancsin Gábor

Az első budapesti – és magyarországi – McDonald’s indulása 1988-ban többet jelentett egy egyszerű étteremnyitásnál, sokan a későbbi változások előfutáraként várták az eseményt. Ennek megfelelően hetekig hosszan kígyózó sorok és eladási rekordok fogadták az éttermet.

A McDonald’s a 35. évforduló kapcsán ezt a történelmi pillanatot is szerette volna megidézni, ezért egy különleges akcióval készült: a megújult étterem ünnepélyes újranyitása után az első ezer vendég ajándékba kapta meg a klasszikus Big Mac McMenüt. Voltak vendégek, akik már 7 óra előtt az étterem előtt várták a pillanatot, hogy ők léphessenek be először – nagyjából hat órával később, délután egykor – a megújult egységbe.

Az ezer vendég kiszolgálása az étterem sokat látott dolgozóinak sem volt mindennapi esemény, és valóban megidézte a hőskort, illetve a nyitócsapat első hetekben végzett heroikus munkáját.

Nagyon büszkék vagyunk megújult zászlóshajó éttermünkre, és ezúton szeretném megköszönni valamennyi, a felújításban és az újranyitásban részt vevő munkatársam erőfeszítését

– mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.