Kétnapos munkabeszüntetést hirdetett meg a Volánbusz egyik legnagyobb szakszervezete. Az állami társaság szerint indokolatlan a lépés.

uj-buszok-atadasa-miskolcon6
Sztrájk lesz a Volánbusznál: kétnapos munkabeszüntetést tart a szakszervezet. Fotó: Fotó: Bujdos Tibor Észak-Magyarország

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére vasárnapra és december 11-ére hétfőre tervez kétnapos munkabeszüntetést. Ezt azzal indokolták, hogy nem érkezett bérajánlat a jövő évre vonatkozóan.

A Volánbusz a fejlemény kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a társaságnál az idei évre vonatkozóan érvényes bérmegállapodás van hatályban, amelyet a társaság vezetése maradéktalanul betartott. Kijelentették azt is, hogy a Volánbusz Zrt.-nek szándékában és érdekében áll megállapodást kötni a jövő évi bérfejlesztésről és a cég elkötelezett abban, hogy mielőbb, de 

legkésőbb 2024. január 20-ával lezárja 

a jövő évi bértárgyalásokat és megkösse a bérmegállapodást az arra jogosult érdekvédelmi szervezetekkel. Erre tekintettel a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet advent második vasárnapján kezdődő, kétnapos munkabeszüntetését a közlekedési társaság indokolatlannak tartja.

Hatalmas bérigénnyel léptek fel a Volánbusznál és sztrájkkal fenyegetnek

Sikertelenül zárult a bértárgyalás, és ha a MÁV–Volán december 1-jélig nem tesz a 2024-es évre vonatkozó béremelési ajánlatot, akkor még az ünnepek előtt sztrájkba léphetnek a buszvezetőik.