Történelmi sikert ért el a Hungaria pezsgő különlegessége: a világ egyik meghatározó pezsgőversenyén, a Franciaországban rendezett Effervescents du Monde-on immár egymást követő ötödik évben lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry. A palackot ráadásul negyedszerre, a verseny szűk elitjébe, a top 10-es listára is beválasztotta a zsűri. A siker történelmi, hiszen magyar pezsgő hasonló bravúrt még sosem ért el.  

Az ünnepi szezon közepén különösen jól jön egy ekkora siker.
Fotó: Törley

A szakértők leírása szerint a Hungaria Rosé Extra Dry-t stílusosan játékos gyümölcsösség jellemzi. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a „dögös” buborékok. Friss savai, átható, üde, ribizlis málnazamata, mélyrózsaszín tónusa és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak, amit a bírálóbizottság is kiemelt. 

A november 28–30. között Burgundiában megtartott eseményen 19 országból, összesen 470 tételt mért össze a 80 nemzetközi hírű szakértőből álló zsűri.

„A bravúros ötödik aranyéremmel és azzal, hogy a kiemelt top 10 pezsgő listájára is bekerültünk, büszkén ünnepeljük a Törley Pezsgőpincészet és a Hungaria Rosé Extra Dry sikerét. Ez a rendkívül magas presztízsű elismerés nem csupán egy díj a sorban, hanem a borászatunk hosszú évtizedek alatt felhalmozott tudásának és szakértelmének, illetve elhivatottságának bizonyítéka” – mondta Molnár Réka a Hungaria márkamenedzsere.

A Törleynél már látják: jó irányba fordult a pezsgőpiac

Francia nyelvterületen növelte eladásait a budafoki pincészet.

Koczuba Róbert pezsgőmester pedig arról beszélt, hogy hatalmas nyomás nehezedett a vállukra, hiszen szerették volna sorozatban az ötödik aranyérmet is megszerezni a versenyen. „Az újabb siker egy nagyon komoly csapatmunka eredménye, ha csupán a szűk szakmai stábot nézzük, akkor is mintegy 70 ember precíz munkája kellett a győzelemhez” – tette hozzá.