Engedélyezte a cseh versenyhatóság az AutoWallis számára, hogy felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, így a zárási feltételek teljesítését követően – várhatóan az idei első félévben – a magyar csoport beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára is – jelentette be hétfőn a társaság.

20220921 Budapest A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az AutoWallis az újabb tranzakcióval az ország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva. Az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet.

A lépést követően az AutoWallis így a már meglévő magyar és szlovén mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen lesz, miközben nagykereskedelmi üzletága a régió 16 országában forgalmaz több neves autómárkát – emlékeztetett a közlemény. A tranzakció első lépésében a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat

az üzletágat képviselő NC Auto s.r.o. 80 százalékát vásárolja meg, amit két éven belül a fennmaradó részesedés megszerzésével 100 százalékra növel.