Szúrós szag terjedt, és több dolgozó fejfájásra panaszkodott vasárnap este az SK komáromi akkumulátorgyárában, ezért a dolgozókat, vagy legalábbis egy részüket kiterelték a gyárból. A katasztrófavédelem szerint a helyszínt ellenőrző tűzoltók nem találtak határértéket meghaladó veszélyes anyagot a gyár levegőjében. Hétfőn reggel több, egymástól független forrásból úgy értesült a Telex, hogy vasárnap este üzemzavar volt az SK komáromi akkumulátorgyárában.

A Kiálltunk Ácsért civil szervezet a Telexnek azt írta: „A gyárból mentők viszik el az embereket sziréna nélkül, kivonult a rendőrség és a katasztrófavédelem, a dolgozókat kiterelték a gyár előtti parkolóba. A gyár körül szúrós szagú a levegő, irritálja a szemet és a torkot.”

A Facebookra több olyan videó is felkerült, amelyen a gyár épülete előtt áll egy sor mentőautó, több rendőrautó és több tucat munkás. A helyiek körében elterjedt, hogy az üzemben veszélyes vegyi anyag szivárgott.

A komáromi katasztrófavédelem oldalán megjelent közlemény azt írta, hogy az üzemben szúrós szag volt érezhető, és több dolgozó fejfájásra panaszkodott. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, melyek eredményei egyértelműen megerősítették: határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakossságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.