2014-es költségvetés

Még több sportágban tervezik az akadémiai rendszer bevezetését

A sportért felelős államtitkárságon jelenleg folyik az akadémiai felülvizsgálata, mivel a labdarúgás, a kézilabda és a jégkorong központi támogatása után számos sportágban tervezik még az akadémiai rendszer beindítását – tudatta lapunkkal az államtitkárság.
2013.10.11. 22:49 Olvasási idő: 0 perc

Mennyi jut majd jövőre segélyekre, idősgondozásra, gyermekétkeztetésre?

A jövő évi büdzsében közel ugyanannyi állami támogatás jut az önkormányzatok szociális juttatásaira és ellátásaira, mint az idén, jelentősebben egyedül a gyermekétkeztetés támogatása növekszik. Az egy főre vagy tevékenységre szánt keretek nem változnak. Ez a kistelepüléseknek okoz majd gondot, mivel már az idén is ki kellett pótolni a juttatásokat és az ellátásokat.
2013.10.11. 21:06 Olvasási idő: 0 perc

TÖOSZ: Az emelt összeg sem lesz elég a gyermekétkeztetésre a büdzsében

Jövőre nagyobb összeget terveznek a költségvetésben a gyermekétkeztetésre és a nyári szociális étkeztetésre is. Korábban ki kellett egészíteni ennek a feladatnak a finanszírozását, mivel az önkormányzatok számára nem volt elegendő a központi forrás. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint aaz emelt összeg sem elegendő az önkomrányzatoknak a gyermekétkeztetés finanszírozására.
2013.10.04. 19:40 Olvasási idő: 0 perc