ADP

Macron tuti tippet ad a befektetőknek

A piacbarát francia kormány számos állami társaságban lévő részesedését adná el vagy csökkentené, ám az eddig tapasztalt erős ellenállás miatt nincs könnyű helyzetben.

Jó hír érkezett a tengerentúlról

Az Egyesült Államokban a szakértők által vártnál jóval nagyobb mértékben, 163 ezerrel nőtt júliusban a foglalkoztatottak száma a magánszektorban - derült ki az ADP adatfeldolgozó szolgálat szerdán kiadott havi országos foglalkoztatási jelentéséből (National Employment Report).

Csendesen zárult a viharos hónap

Az augusztus utolsó kereskedési napja csendesen zárult, visszatekintve az elmúlt „viharos” hónapra azt mondhatjuk, ritka alkalmak egyike volt ez. A részvények tegnap is emelkedtek, hasonló ütemben mint azt láthattuk az elmúlt 8 kereskedési napon, melynek köszönhetően az S&P 500 8.5 %-ot nőtt.

Íme az "AAA" elitklub - Csak kilenc cég a topban

A múlt héten az Egyesült Államok elvesztette a legjobb adósnak járó osztályzatot a Standard&Poor's besorolása szerint. A világban a vállalatok között is kevés olyan van, amelyeknek részvénye az „AAA” kategóriás. Számunkra érdekes az is, hogy a kilenc vállalatból álló elitklubba két tömegközlekedési vállalat is bekerült.

Szomorkodtak a befektetők a Wall Streeten

Tegnap a Wall Streeten nem volt nagy részvénymozgás, a befektetők szomorúan fogadták a szolgáltatási szektor növekedésének lassulását mutató ISM riportot.
Világgazdaság Piactér