áfakulcs

Számlázási roham lehet szilveszter éjjelén

Éjfél előtti fizetőpincéri rohamot és terjedelmes számlákat is hozhat az éttermi vendégeknek a szilveszter, mivel éjfél után 27 százalékról 18 százalékra csökken a vendéglátás áfakulcsa. Jövőre hasonló számlázási attrakciók várhatók a csúcsforgalom idején változó adókulcs miatt.

KPMG: Magyarország áfája az egyik legmagasabb a világon

A kormányok az egész világon több bevételt terveznek beszedni az áfából, miután a társaságiadó-kulcsok a társaságok profitjával együtt csökkennek, és a vállalati nyereség valamint a munkaerő is egyre szabadabban áramolhat - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a KPMG az OECD legfrissebb, fogyasztási adókat elemző kiadványát kommentálva.

Vizsgálja a csökkentett áfakulcsokat az EU

Felmérést indít az Európai Bizottság a kedvezményes forgalmiadó-kulcsok hatásáról - tudatta hétfőn a brüsszeli végrehajtó-javaslattevő intézmény.

Külsős cégen múlik az élelmiszer áfakulcs

Tíz százalék alatti áfakulcsot tartanának kívánatosnak a Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért elnevezésű csoport tagjai – nyilatkozta a Világgazdaságnak Torba Tamás, a csoport szóvivője.

Matolcsy pénzügyi forgalmi adót vezetne be és ötkulcsos áfát szeretne

A pénzügyi forgalmi adó bevezetése mellett foglal állást Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban csütörtökön megjelent könyvismertetőjében. "A pénzügyi rendszerben nincs forgalmi adó, miközben az adózás súlypontját áthelyezzük a forgalomra és a fogyasztásra: be kell vezetnünk a pénzügyi forgalmi adót" - írja.

Kedvezményes áfakulcsok?

Az új kormányzattól az elkövetkező ciklusban remélt adócsökkentések várhatóan az áfakulcsokat illetően nem hoznak viharos változásokat. Az általános, 25 százalékos kulcs hirtelen csökkentése eredményesen roppanthatja meg a költségvetést, mint azt már a 2005-ös változtatást követően megtapasztalhatta az ország.
Világgazdaság Piactér