áruhitel

Vitték az áruhitelt a karácsonyi szezonban

Jól sikerült a karácsonyi szezon az áruhitelek szempontjából: a piacon aktív pénzügyi szolgáltatók szerint a folyósítások mennyisége kissé emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A statisztikák szerint a fogyasztási hitelek többségénél biztatóan alakult az első tizenegy hónap, legalábbis ami az új kihelyezéseket illeti.

Mégsem félünk a hitelektől? A vb-nek nem tudnak ellenállni

A labdarúgó-vb nyomán élénkülő, műszaki cikkek iránti kereslet az áruhitelpiacnak is használt. Az élénkülés az állományi adatok alapján rá is fér a piacra: biztató ugyanakkor, hogy a fogyasztási hitelek új kihelyezései hónapról hónapra nőttek 2014 első felében.

Áruhitelszezon: Nem segít a karácsony

Sokéves mélyponton várták az áruhitelek az idei karácsonyi szezont: mennyiségük három év alatt kevesebb mint felére esett vissza. A szolgáltatók előzetes felmérései alapján a 2012-es év vége sem hoz változást.

Karácsony - Fejenként 6 ezret költünk, de kevesebb emberre

Visszafogottabban készülődik az idei karácsonyra a lakosság – derül ki a Budapest Bank megbízásából készült kutatásból. Az ajándékozásra szánt összeg átlagosan 3 ezer forinttal csökkent a tavalyi évhez képest: a megkérdezettek összesen mintegy 45 ezer forintot szánnak szeretteikre az idén, egy személy meglepetésére körülbelül 6 ezer forintot költve.

Fedezetlen hitelek: A következő időzített bomba

Folyamatos növekedést mutat a késedelembe esett fedezetlen, nem jelzálogalapú lakossági banki hitelek hazai aránya. Mindez újabb rossz hírt jelent a bankok számára, melyek a bankadó és a végtörlesztés miatt amúgy is csökkenő eredményességgel számolhatnak.

Ezentúl a Budapest Bank ad hitelt a Tescóban

Januártól a Budapest Bank partnere a Tesco Magyarország pénzügyi szolgáltatásaiban. A pénzintézet és az áruházlánc hosszú távú, stratégiai együttműködésre készül, amely első lépéseként januártól a Budapest Bank 67 Tesco áruházban kínálja áruhitel és hitelkártya szolgáltatásait.

Nem vagyunk hajlandók hitelből fogyasztani

A válság hatására a különböző hitelek népszerűsége évről évre csökken, így visszaesett a lakáshitelek, a folyószámlahitelek igénybevétele is. Azonban a népszerűségben korábban még a bankbetétekkel is vetekedő áruhitelektől való elfordulás mértéke még a többi hiteltípus közül is kimagaslik, derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készült kutatásból.

Egyre népszerűtlenebb az áruhitel

A népszerűségben korábban még a bankbetétekkel is vetekedő áruhitelektől való elfordulás mértéke még a többi hiteltípus közül is kimagaslik, derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készült kutatásból.
Világgazdaság Piactér