ATX

A régióra is lecsapott az eladási hullám

A régiós mezőny végére szorult a budapesti és a varsói tőzsdeindex februárban, a szakértő szerint azért, mert a két index hagyományosan érzékenyebb a hangulatváltozásokra.

A régióra is lecsapott az eladási hullám

A régiós mezőny végére szorult a budapesti és a varsói tőzsdeindex februárban, a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint azért, mert a két index hagyományosan érzékenyebb a hangulatváltozásokra.

A BÉT nyerte a régiós versenyt júniusban

A nagyok versenyében Budapesten kívül csak a varsói WIG20 zárta pluszban a múlt hónapot, Bécsben, Prágában és Bukarestben is veszteséget könyveltek el.

Kelet-közép-európai tőzsdeszövetség tagja lett a BÉT

A Bécsi Tőzsde vezetésével megalakult a kelet-közép-európai tőzsdeszövetség CEE Stock Exchange Group, amelynek a Bécsi Értéktőzsde, a Budapesti, valamint a Ljubljanai és a Prágai Értéktőzsde a tagja.

Esnek az európai tőzsdeindexek

A délelőtti kereskedés után mind a nyugat-európai mind a régió vezető tőzsdeindexei 1-2 százalékos mínuszban vannak.

Mínuszban zártak a régiós tőzsdék

A régiós mutatók többsége veszteséggel kezdte a hetet, a varsói WIG-20 index 1,75 százalékos csökkenést követően 2005,54 ponton zárt. Esett Bécs és Prága is.

Nap végére remekelt a Bux, kilőtt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a Bux index délelőtti zuhanását követően 2,61 százalékon, 12 301,10 ponton zárta a szerdai kereskedést.
Világgazdaság Piactér