barkács

Életjelek a barkácspiacon

A magyar ingatlanpiac tavalyi egy helyben járása ellenére is eredményes évet tudhatnak maguk mögött a magyarországi barkácsláncok. Az OBI áruházakat működtető OBI Hungary Retail Kft. például 2014-ben nyereséges volt.

Egy hét múlva bezár két magyar Praktiker

Jövő vasárnap bezárja sátoraljaújhelyi és komáromi mini barkácsáruházait a Praktiker, miközben a megmaradó 19 egységből álló hálózatra tovább folyik a vevővadászat.

Kiárusítanak a barkácsláncok - Mire számíthatunk?

Az öt magyarországi barkácslánc boldogan kiegyezne azzal a tendenciával, amelyről a kereskedelmi ágazat német szövetsége, a BHB (Bundesverband Deutscher Heimwerker-, Bau- und Gartenfachmärkte) azt írja: az első fél évben a vártnál kisebb, csupán 2 százalékos volt a forgalom bővülése.

Vége az otthoni barkácsolásnak Magyarországon

Az öt magyarországi barkácslánc boldogan kiegyezne azzal a tendenciával, amiről a kereskedelmi ágazat német szövetsége, a BHB (Bundesverband Deutscher Heimwerker-, Bau- und Gartenfachmärkte) azt írja: ez első fél évben a vártnál kisebb, csupán 2 százalékos volt a forgalom bővülése.

Zuhanórepülés a barkácspiacon

Tavaly mind az öt magyarországi barkácslánc veszteséges volt. Ma minden piaci szereplő a jövőre gondolva fektet be, de természetesen az anyavállalata támogatásával.

Praktiker: Nem megy jól az üzlet

A Praktiker mai jelentése szerint a barkácslánc értékesítési bevétele 2010 első hat hónapjában 5,8 százalékkal csökkent 2009 első félévéhez képest.

Takarékon a barkácskedv

Messze a kiskereskedelmi átlag fölötti forgalom-visszaesést regisztráltak a barkácsáruházak az idén. Még fél évig nem remél fejlődést a Praktiker külföldi vezérigazgatója.

Barkácspiaci összefogás

Beszerzési társulást hozott létre 16 hazai cég – A multik elleni küzdelemben erősítenének
Világgazdaság Piactér